Ексклузивно! Владимир Пелов убит заради неуредени сметки (ОБНОВЕНА)

0
91826

Владимир Пелов е убит поради неуредени бизнес отношения между него и Марио Панчев. Пелов се е укривал в Ботевград в последния месец, предаде ексклузивно Информационна агенция „Дейли Прес“.

Това съобщи директорът на ОДМВР – София старши комисар Георги Григоров на брифинг по повод убийството на Владимир Пелов в Ботевград – един от избягалите затворници от Централния софийски затвор през април месец тази година.
Вторият участник в стрелбата е 39-годишният Марио Панчев, с прякор Големия.

Старши комисар Григоров поясни, че Пелов е открит с променена външност и с брада, каквато досега не е имал. Стана ясно и че Марио Панчев не е давал показания в полицията за Владимир Пелов.

Григоров изтъкна още, че полицията все още няма информация за другия избягал затворник Радослав Колев, а допреди убийството са проверявани всички сигнали за неговото укриване.

Наталия Николова, окръжен прокурор на област София, обясни, че към настоящия момент е образувано досъдебно производство за убийството на Владимир Пелов и пострадалия Марио Панчев. Извършен е допълнителен оглед, разпитани са 7 свидетели и е назначена медицинска и съдебна експертиза.

На мястото на престъплението са намерени 3 пистолета – до трупа, на земята и около храстите.
Намерени са още седем гилзи.

Николова заяви още, че има данни за две наранявания на пострадалия Марио Панчев и до този момент той не е в състояние да бъде разпитан.

Припомняме, застреляният Владимир Пелов избяга от Централния софийски затвор на 3 април 2018 година. Тогава с него избяга и съучастникът му Радослав Колев, като двамата излязоха от затвора през централния вход, след като стреляха с пистолет по охраната.

МВР веднага предприе действия по издирването на двамата бегълци, но без успех. Граждани подаваха стотици сигнализа това, че са забелязали затворниците на различни места в София, но те не бяха установени от властите.

Според един от последните сигнали до полицията Владимир Пелов е бил забелязан в Ботевград. Заради сигнала на 2 юни в града беше проведена полицейска акция по издирването на затворника. Последният сигнал за Пелов е бил подаден преди 3 дни.

На 17 май до президента и омбудсмана беше изпратено писмо от затворника. В осем страници Пелов описал мотивите си да избяга от затвора. Твърдял, че е осъден несправедливо, получил е тежко наказание, което е равносилно на смъртна присъда и това предизвикало бягството.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В ДЕЙЛИ ПРЕС! 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук