ЕКСКЛУЗИВНО в ДЕЙЛИ ПРЕС! Вижте скандалното минало на зверски застреляния Веселин Стоименов, ето как се стигна до показния разстрел на ликвидатора на ВИС-2! (снимки)

0
1988

VesЗверско убийство потресе столичани около 21:00 часа тази вечер.

police-2Разстрелян бе 53-годишният Веселин Стоименов, известен като Веско Дебелия. Убийството стана в кооперация „Макси“, намираща се в близост до булевард „Симеоновско шосе“. По информация на ПИК той е бил гръмнат с четири куршума, от които фаталният е бил в главата.

Стоименов е юридическото лице, което е извършило ликвидацията на ВИС-2. Той е вторият човек, на когото е поверена грижата за инвестициите на ВИС по Черноморието.

Веско Дебелия е спряган за един от наследници на убития президент на „ВАИ Холдинг“ Георги Илиев. Собственик и съсобственик е в редица фирми, сред които „Сохо“, „Венис“, „Айсберг 02“, „Алфа кар“, „Интертур“ – Несебър, и други.

police-3В началото на новото хилядолетие, когато все още имаше парцели за продажба в комплекса, Стоименов се явяваше на търговете от името на фирми, свързани с живия по това време Георги Илиев.

Името му нашумава особено силно през лятото на 2013 година, когато с помощта на фиктивен конкурс взима бизнеса на друг булгазлия – Тодор Ташев с туристическите лодки, с които се организират атракции по река Ропотамо до устието, където се влива в Черно море.

Има информация, че компания на Веско Дебелия притежава дружеството, свързвано още с издирвания за наркотрафик Христофор Амантанидис – Таки.

В момента мястото е отцепено от полиция. Затвореният жилищен комплекс „Макси“ е блокиран, охраната не допуска никого да влезе. МВР още издирва стрелците.

Отново тази вечер в близост до мястото на убийството, в „Студентски град“, е открит опожарен автомобил. Предполага се, че е на килърите на Стоименов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук