Ексклузивно в ДЕЙЛИ ПРЕС TV! Жената, обвинена за убийството на баща си в „Люлин“, остава в ареста (СНИМКИ/ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

"Много ви моля, кажете на хората, че аз не съм убила баща си". Това заяви пред екип на Информационна агенция "Дейли Прес" подсъдимата за убийството на баща си Мария Велева

0
82239

Репортер на място: Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС / СОФИЯ – Софийският апелативен съд

Софийският апелативен съд не прие обжалването на мярката за неотклонение „задържане под стража“ срещу подсъдимата Мария Велева, която, заедно със съпруга си Свилен Велев, е обвинена за побой до смърт на 86-годишния й баща, предаде журналистът на Информационна агенция „Дейли Прес“ Тодор Стефанов който се намира в Съдебната палата в София.

Съдът смята, че ако Велева бъде на свобода има вероятност да извърши друго престъпление.

Снимка/източник: Информационна агенция „Дейли Прес“

Велева за пореден път заяви пред съда, че има тетрадки, в които нейните деца са описвали дата по дата какво е правила за тях. „Аз моля уважаемия съд за по-лека мярка и поддържам казаното от моя адвокат, тъй като добре ме защитава. Нямам дрехи да се преоблека, болна съм и не съм добре“, каза още тя.

Подсъдимата Велева декларира, че не е убиец и не е участвала в убийството на баща си, макар и той да се държал лошо с нея. „Не съм участвала в убийството му, не съм се занимавала с убийството му и не знам защо съседите ми говорят така за мен“, заяви обвиняемата.

Снимка/източник: Информационна агенция „Дейли Прес“

По думите й тя има възможност да предостави не повече от 500 лв парична гаранция.

Защитата атакува наложеното й задържане под стража, като неоснователно, предвид на това, че досъдебното производство не е събрало никакви преки и косвени доказателства за съпричастността на обвиняемата.

Адвокатът на подсъдимата Велева констатира пред съда, че няма доказателства затова, че тя е убила баща си, тъй като от обясненията на съпруга й става ясно, че тя не е участвала в това убийство, но на практика тя не е знаела за това убийство.

Снимка/източник: Информационна агенция „Дейли Прес“

„Тя няма опасност да се укрие, няма да напусне страната, няма веществени доказателства, няма доказателствени средства, няма следи от кръв и не заслужава най-тежката й наложената мярка“, каза адвокатът на Мария Велева и поиска българският съд да се съобразява с доказателствата по делото и върховенството на закона.

Според прокуратурата по-лека мярка за неотклонение от „задържане под стража“ би била неоснователна.

Снимка/източник: Информационна агенция „Дейли Прес“

Припомняме, че случаят стана популярен след като стана ясно, че семейството от столичния квартал „Люлин“ отглежда напълно изолирано трите си дъщери. Те са на 14, 15 и 19 години и са били държани под ключ, не са посещавали училища.

Случаят доби обществена популярност след като дядото на момичетата и баща на Велева – Стефан Янев сигнализира медиите. Няколко дни по-късно обаче 86-годишния мъж бе открит , пребит до смърт.

„Много ви моля, кажете на хората, че аз не съм убила баща си“. Това заяви пред екип на Информационна агенция „Дейли Прес“ подсъдимата за убийството на баща си Мария Велева на въпрос от страна на агенция „Дейли Прес“ кой ще гледа децата й тя заяви: „Не мога да ви кажа. Аз съм музикант по душа“. Категоричено добави, че не е извършила това убийство.

Аз обичам баща си„, отсече Велева на излизане от съдебната зала, съдебната охрана бързо се опита да я махне от съда.

Тя обясни, че обича баща си, въпреки че той се е държал много арогантно с нея и я е заплашвал с пистолет.

Снимка/източник: Информационна агенция „Дейли Прес“

„В продължение на много години съм се старала да бъда добра, децата ми са единствената ценност за мен, да се грижа за тях и това е моята цел в живота ми“, каза подсъдимата и допълни през сълзи, че много обича децата си и иска да започне работа в детска градина, за да пее детските песни, които е пяла на децата си.

Аз не съм участвала и не съм била съпричастна в убийството на баща си„, отсече тя в Съдебната зала.

Снимка/източник: Информационна агенция „Дейли Прес“
Снимка/източник: Информационна агенция „Дейли Прес“
Снимка/източник: Информационна агенция „Дейли Прес“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук