Ексклузивно в DAILYPRESS.bg! БДЖ спасени от силата, която управлява държавата (СНИМКИ/ОБЗОР)

0
3712

Репортер по темата: Тодор СТЕФАНОВ, DAILYPRESS.bg / СОФИЯ – БДЖ

Това ръководство спаси БДЖ от фалит. Това заяви заместник транспортният министър Велик Занчев като отговор на критиките, че дружеството се източва, предаде репортер на Информационна агенция „Дейли Прес“. Няколко компании алармираха за това по-рано днес.

От известно време имало атаки срещу дружеството, обясни Занчев.

„БДЖ е националният превозвач, то е институция“, категоричен бе зам.-министърът.

По думите му не може да се плюе, без да има основания.

Той увери, че поръчките в БДЖ са абсолютно прозрачни. Ако проверката на министър Ивайло Московски докаже някакви нарушения, поръчката ще бъде спряна.

Вътрешна свада между частни дружества стои зад днешната атака към железниците. Не може през медиите да се печелят поръчки, атакува Занчев.

Всички компании можели да участват с поръчките на БДЖ, включително и компании от ЕС. Важното било кой ще предложи добра цена и качество на услугата.

„Не може да играем мач извън терена, на който е публиката“, каза заместник-транспортният министър. Политическото ръководство на Министерство на транспорта искали всичко да е прозрачно и да има конкурсно начало.

Атаките сега били заради това, че железницата е спасена и предстои да се погасят задълженията на дружеството. Успехите в БДЖ, по думите му, се дължат на „силата, която в момента управлява държавата“.

Непочтена атака към националния превозвач видя и Веселин Василев, изпълнителен директор на ИА „Железопътна администрация“. Той видя атака и лично срещу него. Василев имал неприятно чувство от медийните нападки към него и от това,че неговата позиция не е търсена.

Фирмите, атакували днес БДЖ, искали да провалят обществената поръчка.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук