Ексклузивно в DAILYPRESS.bg! В началото на март в Прокуратурата постъпи анонимен сигнал за злоупотреби на народния представител Димитър Гамишев, в момента тече проверка от НАП

0
6219

Репортер на място: Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС / СОФИЯ – Съдебната палата 

В началото на март в Прокуратурата постъпи анонимен сигнал за злоупотреби на народния представител Димитър Гамишев, в момента тече проверка от НАП. Това каза пред журналисти говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова във връзка със започнатата данъчна проверка на народния представител от ГЕРБ Димитър Гамишев, предаде репортер на Информационна агенция „Дейли Прес“.

„По това разследване главният прокурор поиска снемане на имунитета на Димитър Гамишев. В началото на март по електронна поща в Прокуратурата постъпи анонимен сигнал и в него са изложени различни факти за семейството на народния представител, за неговите близки, за снаха му, за това с какви средства разполага той, както и за деянията му за предизвикване на пътно-транспортно произшествие със смъртен случай. Както и за това, че преди да стане депутат е продал търговското си дружество на друго лице, а то е имало около 200 хил. лева данъчни задължения“, каза още Арнаудова и уточни, че този сигнал е бил изпратен в Прокуратурата за проверка.

„А главният прокурор се самосезира от публикация в „Биволъ“ за друго данъчно престъпление. Според тези публикации то представлява сключване на сделка с търговско предприятие с цел да се избегне плащането на данъчни задължения в особено големи размери. От медиите научих тази сутрин, че НАП започва проверка, така че ние ще ги очакваме, тъй като те реално ще посочат дали има такива данъчни задължения, какъв е техният размер и дали наистина са избегнати“, обясни Арнаудова.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В ДЕЙЛИ ПРЕС! 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук