ЕКСКЛУЗИВНО В DAILYPRESS.bg TV! Разследващи разкриха в детайли как са разстреляни шестимата в Нови Искър и кой пръв е застигнат от куршумите (ВИДЕО)

0
9920

Репортер: Тодор СТЕФАНОВ, DAILYPRESS.bg/СОФИЯ-СЪДЕБНАТА ПАЛАТА

Оператор: Петър ХРИСТОВ, FОПЕРАТОР НА DAILYPRESS.bg/СОФИЯ-СЪДЕБНАТА ПАЛАТА

Убиецът е знаел кога тя разхожда кучето

„Убийството на шестимата от Нови Искър е станало в тъмната част на 31 срещу 1 януари. Към настоящия момент можем да кажем, че първото убийство е извършено след 19,30 ч. Кети Кюхова е открита в района около къщата, където е живеело семейството. Тя е излязла, за да разходи кучето“, посочи разследващ полицай по време на брифинг на прокуратурата.

„Между 23 часа и 0,05 минути са извършени останалите пет убийства. Тялото й е изхвърлено след това. То е преседяло няколко часа преди да бъде хвърлено в кладенеца“, допълни той.

„Доказателствата сочат, че роднините са търсили Кети, докато я е нямало. Убиецът е знаел кога тя разхожда кучето“, посочи разследващият полицай.

„Няма лице, което да ни каже точно как се е движил из къщата Росен Ангелов. Свидетели казват, че семейството е търсило Кети и че до 23 ч всички от него са били живи. Те са я търсили,  стана ясно на брифинга. Тялото на Кети е пренесено с джипа БМВ до мястото, където е открито от полицията. Не може да се каже на този етап как е попаднал тефтерът на мястото, където е намерен. 

Някои от цифрите в това уравнение може да останат неизвестни до края. За нас обаче е от ключово значение кой е извършителят на деянието и фактическата обстановка“, каза шефът на следствието Борислав Сарафов.

По думите му някои от свидетелите по делото заявяват, че Росен Ангелов е искал да обира богаташките къщи, в които е чистела Кети Кюхова. Той дори е канил някои от тези хора да станат съучастници.

По негови дрехи, които са иззети от гаража, както и негово ДНК от масива на МВР, е открито, че той е убиецът. Дрехите са били иззети на следващия ден, след като е установено кой е убиецът. Очаквахме да открием и него там, въоръжен и опасен. Върху дрехите му намерихме негово ДНК, както и на Кети и Неделчо. Това дали е достатъчно да сметнем още на 3 януари, че той е извършителят, посочи следовател № 1.  И резюмира, че още след 24 часа са знаели кой е убиецът, а след 48 часа това е било категорично потвърдено. 

На въпрос дали са използвани СРС-та Сарафов отговори, че чрез джипиес локализация е търсено неговото местонахождение, тъй като са знаели, че той има мобилен телефон. 

Изтрита е хронологията на телефона. Последна комуникация има на 4 януари през таблета, където е регистрирано влизане в сайтове за детска порнография, посочиха разследващите пред медиите.

На въпрос вярно ли е, че Росен Ангелов е бил сътрудник на ДАНС, Сарафов отговори, че това е смешно и нелепо твърдение. 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук