Ексклузивно и първо в ДЕЙЛИ ПРЕС! Арнаудова с гореща информация за скандалния полет на бизнесмена Мирослав Хинков от Летище „София“ (ОБНОВЕНА)

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В ДЕЙЛИ ПРЕС!

0
16369

Започваме проверка по случая от 13 юли на Летище „София“. Това каза на брифинг в Съдебната палата говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова за случая от 13 юли, при който самолет излетя от Летище „София“ без да бъде проверен, предаде репортер на Информационна агенция „Дейли Прес“.

„Основната линия, по която работим не е незаконно преминаване на границата, а престъпления по служба, извършени от служители на летището“, обяви тя.

„Данните, които са събрани от „Гранична полиция“ се изчерпват със снемане на обяснение на двама служители на летището и пътувалите в самолета“, посочи Румяна Арнаудова и допълни, че Прокуратурата разполага и със записи от камерите на летището.

„Трябва да се установи какъв е обичайният механизъм, по който се осъществява пристигането на частни самолети на летището и тяхното излитане“, обясни говорителят на главния прокурор.

„Това е процедура, която не би следвало да бъде като тази за обикновените полети“, каза още тя.

„На 13 юли на Летище „София“ само капитанът на полета е бил подложен на паспортна проверка. Останалите негови спътници не. Обясненията на пътниците сочат, че никой от граничните служби не е отишъл при тях“, коментира тя.

„Поради това пътниците не са възприели, че има извършване на нарушение от собствена гледна точка“, обясни Румяна Арнаудова.

„Престои да се установи от кого е извършено нарушението по случая- от „Гранична полиция“ или от служителите на летището“, заяви тя.

„Ще следва да установим и умисъла на всички пътници за незаконно преминаване на границата“, каза още Румяна Арнаудова.

Информационна агенция „Дейли Прес“ припомня, че на 17 юли стана ясно, че на 13 юли самолет е излетял от Летище „София“ без да бъде проверен.

Случаят бе потвърден от главсекът на МВР Младен Маринов. По-късно от летището обясниха, че на 13 юли в 15.30 часа частен самолет с 5 души на борда е кацнал, пристигайки от летателна площадка „Драгановци“.

В 16.48 часа самолетът на бизнесмена Мирослав Хинков е излетял за Скиатос, Гърция. От летището обявиха, че по случая се води разследване, а предварителните данни сочат, че има човешка грешка, свързана с обслужването на полета.

До изясняване на обстоятелствата по случая рамп-агентът е с отнет служебен пропуск и е отстранен от изпълняване на служебните задължения. Регионалната дирекция „Гранична полиция“ – Аерогари назначи комисия за извършване на проверка. Изпълнителният директор на летището Владимир Рапонджиев обяви: „Рамп-агентът е направил грешка, а случилото се е поредица от случайности“.

Служителят, който е с дългогодишен опит в дейността, в момента е с отнет пропуск.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В ДЕЙЛИ ПРЕС! 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук