ЕКСКЛУЗИВНО И ПЪРВО В dailypress-bg.com! Мирише на „Президент гейт“! Ето документите, които уличават г-н Лъжа (ДОКУМЕНТИ/ОБНОВЕНА)

0
86121
Снимка: Информационна агенция "Дейли Прес" - документи: > Информационна агенция www.pik.bg.

Репортер: Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС – СОФИЯ

Скандалът с бойните самолети се разства, като според думите на депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров вече си имаме президент – гейт. Това е, защото документи уличават Румен Радев, тогава в качеството му на началник на ВВС да лобира за избора на „Грипен“ пред правителството на Пламен Орешарски, съобщи агенция „ПИК“.

„КОЙ е лобистът!!! През юни 2014 г. ръководителят на Интегрирания проектен екип за нов боен самолет и командващ ВВС Румен Радев пише опорни точки за среща на Пламен Орешарски с производителите SAAB на изтребителя „Gripen“. Прочетете внимателно тези документи и си направете сами изводите до какви „зеещи висини“ може да достигне човешкото безсрамие. Надявам се журналистите, които четат и гледат тези документи да бъдат поне толкова активни в използването им и в задаването на въпроси на замесените лица, колкото когато питат Борисов и нас, народните представители от ГЕРБ, за глупостта „Суджукгейт“. Това е истинският гейт, госпожици, госпожи и господа журналисти!“, пише във Фейсбук Тодоров, който потвърди думите си и показа документите и тази сутрин и нарече Радев Г-н Лъжа.

Резултат с изображение за ПИКПрипомняме, че временната комисия наречена на кратко комисията „Грипен“ излезе със становище, че се е прибързало при избора на боен самолет и, че трябва да се преразгледат всички предложения. Служебното правителство, което беше на подчинение на Румен Радев взе решение да отпаднат Ф-16, а „Грипен“ се оказаха основни при избора ни самолети. Решението на комисията пък не се хареса и президентът заяви, че „лобистите са победили“. Вчера премиерът Бойко Борисов пък го призова да каже имената на тези лобисти. 

Източник: Информационна агенция „ПИК“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук