Ексклузивно и първо в DAILYPRESS.bg! Трима младежи са хванати от полицията с наркотици в двор на училище в ж. к. „Илинден“ (ОБНОВЕНА)

0
17966

Репортер: Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС / СОФИЯ 

В хода операция по противодействие на притежанието и разпространението на наркотици на територията на столични училища и в близост до тях, проведена на 15 март т.г., криминалисти на СДВР са задържали 19-годишната Ж. В. и двама 17-годишни – момче и момиче.

Те били засечени в двора на професионална гимназия в ж. к. „Илинден“. Това съобщиха от пресцентъра на МВР пред Информационна агенция „Дейли Прес“

Последвали личен обиск и претърсване в дома на Ж. В., при които криминалистите намерили суха тревиста маса, разпределена в множество различни разфасовки, дала реакция на марихуана. Общото количество на иззетата дрога е 69 грама.

По случая било образувано досъдебно производство, а материалите – докладвани на Софийска градска прокуратура. С постановление на прокуратурата, 19-годишната е привлечена като обвиняема по чл. 354 а от НК и й е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 1000 лева.

Двамата непълнолетни са предадени на родителите си. Работата по документирането на случая продължава. 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук