Ексклузивно! Лидерът на ДПС – Пиринско Ведат Хюсеин: В областа няма и няма да има последователи на Лютви Местан

0
1087

„Структурите на ДПС в Пиринско остават верни на Ахмед Доган, не виждам как може да се стигне до разцепление тук или на централно ниво след изключването на Лютви Местан”, това обяви днес пред вестник Топ Преса областният председател на движението Ведат Хюсеин. На заседанието на Централния съвет на движението в четвъртък и шестимата представители на ДПС от Пиринско – Ведат Хюсеин, кметовете на Сатовча – Арбен Мименов, на Якоруда – Нуредин Кафелов, на Белица – Радослав Ревански, бившият зам. областен управител Сюлейман Арунов и зам. председателят на НС Алиосман Имамов са гласували с останалите единодушно за изключването на Лютви Местан от партията.

„Много хора са правили опити да разцепят ДПС, като се започне от Гюнер Тахир, Мехмед Ходжа, Осман Октай и кой ли още не, но досега никой не е успял и не вярвам и сега да успеят. Ние сме уставна парти

я и когато някой е нарушил устава, следва изключване, независимо дали е редови член или председател, което показва, че при нас принципът е водещ”, каза още Хюсеин.

„В Пиринско Лютви Местан няма и няма да има последователи”, смята и народният представител и заместник-председател на НС Алиосман Имамов. Той даде за пример местните избори през октомври: „При идването му в Дебрен и Дъбница се стигна до конфузна ситуация хората да освиркват националния предизборен лъч, не конкрено Местан, но така или иначе и него заради това, че той не се съобрази с мнението на местните жители и наложи Ахмед Башев като кандидат за кмет на Гърмен. Всъщност направи и още един гаф, представи Башев като Сокола на Гърмен, това привнасяне авторитета на почетния ни председател Ахмед Доган-Сокола към личността на спорна фигура като Башев бе една от причините за освиркванията. От моя гледна точка подобен паралел е недопустим и злепоставящ г-н Доган и това за мен бе гаф от страна на Лютви Местан”, смята Алиосман Имамов.

Личното му притеснение е, че отцепниците може да потърсят подкрепата на хора с по-крайни религиозни възгледи в страната и в Пиринско. / TopPresa.com

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук