ЕКСКЛУЗИВНО! Лъсна жестока шуробаджанащина: ЧЕЗ се оказа семейната фирма на Гинка и Малина Върбакови!

0
18072

Скандалът със смяната собствеността на ЧЕЗ е на път да бие всякакви очаквания. И тук лъсва сериозна шуробаджанащина! Всички говорят за лицето Гинка Върбакова, но от официална справка в Търговския регистър личи и се набива на очи името на Малина Върбакова, пише BNews.bg.

Не, няма как да има грешка – тук роднинската връзка е повече от очевадна. Нали се сещате, Пазарджик не е Ню Йорк… едва ли нямат нищо въпросните дами.

От данните в регистъра става ясно само едно – двете Върбакови не са сестри:

Гинка Николова Върбакова

Петрана Георгиева Пайтакова

Малина Иванова Върбакова

Ориентирате се по бащиното име, нали? Въпросът е какви точно са двете новоизлюпени собственички на ЧЕЗ?

„Инерком груп“ е компания, собственост на „Инерком инвестмънтс“, която е еднолична собственост на Гинка. И двете фирми са регистрирани на „Околовръстен път“ № 3. „Инерком груп“ се води, че не е известна в енергийните среди в България, а за това може да говори и днешното изказване на бившия енергиен министър Делян Добрев, цар на шуробаджанащината… колко общо само…

Гинка Върбакова се озовава в „Инерком груп“ през септември 2017 г., когато е регистрацията в ТР. Преди това за кратко в ръководството на дружеството са били чешки граждани – Павлина Филипи и Магдалена Мрачкова.

Самата Гинка Върбакова е на 43 години. Участва в управлението на 23 фирми и е собственик в 4. През 2006 г. Върбакова е регистрирана като „земеделски производител” с дейност отглеждане на зърнени и бобови култури. От 2011 г. е в управлението на „Солар грийн енерджи” за соларни панели.

Член на управителния съвет и на Българската фотоволтаична асоциация. От асоциацията не коментират имат ли фирмите на Върбакова капацитета да управляват най-голямото енергодружество у нас.

Любопитното е, че в сайта на „Инерком груп“, където иначе е публикувана „похвалната“ новина, че компанията придобива ЧЕЗ, няма посочено нито едно име на въпросните госпожи.

Със сигурност предстои да бъде доста напечено около ЧЕЗ и Върбакови, а напрежението за тях ще е 220 V. „Дейли Прес“ ще продължи да ви информира за скандала на годината.ЕКСКЛУЗИВНО И САМО В BNews! Лъсна жестока шуробаджанащина: ЧЕЗ се оказа семейната фирма на Гинка и Малина Върбакови!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук