ЕКСКЛУЗИВНО! Появиха се нови разкрития около атентатите в Бавария

0
1448

Извършителите получавали указания по интернет от представители на „Ислямска държава” в Саудитска Арабия

Двамата извършители – във Вюрцбург и в Ансбах, са получавали указания по интернет от представители на групировката „Ислямска държава” в Саудитска Арабия.

Изненадващо бързо саудитското кралство заяви готовност да съдейства на разследващите. Няколко дни преди музикалния фестивал в Ансбах 27-годишният сириец изпраща на непознат видео с мястото, където трябва да се проведе концертът.

Съобщението е: „След няколко дни тук ще бъде пълно с хора”, а отговорът: „Убий ги всички!”

Сириецът е трябвало да постави раницата с експлозиви сред публиката и да я взриви от разстояние – това става ясно от разменените съобщения, с които разполагат разследващите. Това, че не е допуснат, обърква плановете му.

Германските медии разпространиха част от разменените съобщения с неизвестен номер от саудитското кралство.

Минути преди взрива Мохамед пише: „Моли се за мен. Ти не знаеш какво сега ще се случи с мен.“ Отговорът: „Забрави празника и иди в ресторанта. Човече, какво ти става?! Вярвай в Господ и бягай към ресторанта!“

Подобна чат кореспонденция има и мъжът, който нападна с брадва пътниците във влака във Вюрцбург. Четири дни след атентата в Ница непознатият го съветва да извърши нападението с автомобил и че след това „Ислямска държава“ ще поеме отговорност. 17-годишният обяснява, че не може да шофира, но ще атакува с брадва. Кореспонденцията отново води към Саудитска Арабия.

Изненадващо бързата реакция на Кралството може да помогне в разплитането на случаите, защото в арабската страна мобилните връзки и социалните мрежи са под наблюдение, коментират германските медии.

pik.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук