Ексклузивно! „Правда.ру“: Отровителят на Сергей Скрипал може да бъде и в Русия

0
5595

Поръчителят на провокацията с опита за убийството на Сергей Скрипал може да се намира в самата Великобритания, а може и извън нейните предели, включително и в Русия, казва експертът по европейски въпроси Владимир Швейцер за руският вестник “Правда.ру“, видя репортер на Информационна агенция „Дейли Прес“.

Според Швейцер „даже и в Русия има хора, които заемат доста високо положение и не са заинтересовани от развитието на диалога със Запада“.
Но това не е президентът Владимир Путин, „който се явява застъпник за този диалог (със Запада) и иска да намери контакти с Европа“, добавя експерта.

Ако това са англичани, то те „искат да хвърлят още един камък по Тереза Мей, която си има достатъчно проблеми с Брекзит и вътре в партията й“. Източникът може да се намира и в Европа.

Те (ЕС и Великобритания) сега делят имущество, свързано с Брекзит – кой ще плати и кога. Затова не трябва да се изключва, че някой иска да стреля по два заека – по Тереза Мей и по Владимир Путин“, отбелязва експерта.

„Имам усещането, че тези хора искат да извадят президента Владимир Путин извън диалога със Запада“, казва Швейцер.

Той не допуска, че Германия във връзка с възможните нови санкции срещу Русия заради случаят със Сергей Скрипал, ще се оттегли от газопровода „Северен поток 2“. „Проектът е по-изгоден за Европа, отколкото за Русия, защото там ( в Европа) по-често възникват проблеми с електрозахранването и няма възможност да заменят природния газ с втечнен газ от Америка“, завърши Швейцер,

Превод и редакция: Юлиян Марков, „Фокус“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук