ЕКСКЛУЗИВНО! Цецка Цачева удари по социолозите: Изпуснали са поне една нула!

0
1357

С наближаването на президентския вот все повече нови проучвания за нагласите на избирателите се появяват в публичното пространство. Резултатите от последното такова, направено от „Маркет линкс“ посочват, че при балотаж днес кандидатът на ГЕРБ Цецка Цачева ще загуби не само от подкрепения от БСП кандидат-президент ген. Румен Радев, но и от кандидата на обединените патриоти Красимир Каракачанов.

„В кампанията се следят изследванията, но това е приоритет на онези членове в моя щаб, които са политолози и социолози. За мен са важни срещите с гражданите на България, с хората. Мисля, че някъде в тази социология поне една нула е изпусната, но на 6 ноевмри ще бъде ясен резултатът“, това заяви кандидатът за президент на ГЕРБ Цецка Цачева пред „България он еър“.

„Не, че социологията не е сериозна като наука, аз уважавам експертите в тази област, но и там има много политика, като всичко, което се случва в една предизборна кампания“.

Кандидатът за „Дондуков“ 2 увери, че гледа на президентския пост като на отговорна и безпристрастна позиция, нетолерираща една или друга политическа сила. По думитена Цачева именно тя е подходяща да стане седващият държавен глава на България, защото непрекъснато е пред камерите и хората я познават.

„Никога не съм толерирала една политическа сила, една парламентарна група, включително и моята – най-голямата парламентарна група. Дори и сега ми казват, че една идея по-строга съм била, но това е необходимо, за да се спазва правилника. Мога да дам не малко примери, в които аз съм била достатъчно аргументирана, прекъсвайки и премиера, когато се е явявал на парлемнтарен контрол, тогава, когато не спазвал правилника“, посочи Цачева.

„Била съм и критикувана, била съм посочвана с пръст от моя лидер в НДК на партиен форум пред 6000 активисти заради това, че съм гласувала по различен начин, но и днес, ако трябваше да го направя, щях да го направя по същия начин“, увери тя.

Кандидатът на ГЕРБ отбеляза още, че в последните 27 години България живее във времена на възраждащи се политически традиции и с това обясни нападките от другите политически сили, които също участват в надреварата за гласовете на избирателите.

Що се отнася до казусът с АЕЦ „Белене“, Цачева коментира: „Когато 2009 година влязох в политиката, без да познавам параметрите, по които се случва този проект, аз също съм разсъждавала, че това е един голям проект, който може да открие работни места. Но не само това е важното за един проект, а поредица въпросителни след това – с какви средства ще бъде изграден, може ли държавата да си го позволи, има ли обоснован икономически проект, като такъв ли е започнал той… Това е един политически проект, без икономическа обосновка, ако имаше такава, правителствата преди нас щяха да го направят необратим“, заяви тя./ПИК

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук