Експерти писаха оценка на управление на правителството

0
313

Българският народ написа добър 4 без нещо вече на правителството. ГЕРБ продължава да води с 24 на 20 пункта на БСП. Обективно погледнато, според мен оценката е добре. Това заяви в ефира на „Здравей, България“ математикът проф. Михаил Константинов.

В студиото бе и психологът Антоанета Христова. „3,71 не е никак лоша оценка. До този момент международната дейност е несравнима. Кара ни да се чувстваме относително горди затова, че нещо правим и че вече се усещаме като фактор в нашата балканска и европейска среда“, каза тя.

„Борисов взе властта в мал шанс обстановка. Управлява толкова дълго, че му се падна и обратното. България върви нагоре наистина. Може да се гордеем с много неща. Самото правителство е много по-качествено от първите две. Центрискостта на Борисов му дала сила“, заяви Андрей Райчев, който също бе в студиото.

„Българинът има нужда от по-добра социална среда“, смятат Константинов и Христова. „Все повече се разширява границата между хора с много високи и хора с много ниски доходи. Трябва да направят няколко ярки реформи, за да се оправят нещата. Политиките могат да са много различни, но съм сигурна, че социалните могат да бъдат в много големи направления. В момента сме на психологически етап, в който искаме ГЕРБ и БСП да се развиват и да имаме една устойчива политика“, каза Христова.

Михаил Константинов коментира класацията, според която България е на 111 място по свобода на словото в медиите. „Говоря с целия си авторитет в момента. Не съм виждал по-идиотска класация. На 51-во място се намира държавата Тонга с 30 острова в Тихия океан – има една агенция, няма вестници и други медии. Не може да сравнявате сливи и краставици. Една европейска държава, с всичките си институции не може да бъде сравнявана с Тонга. По отделно те могат да се състезават, но не и заедно“, смята той.

„Корупцията в България е непоносима болест. Далеч съм от мисълта, че тук е по-голяма, отколкото в чужбина. Тя там обаче се схваща като естествена традиция. Ние сме като човек, който е и затлъстял и има мускулна слабост. Имаме огромни тлъстини. Лекарите крадат повече от циганите в тази страна. Това са гигантски разходи, малоумни, които изискват смелост и да застанеш срещу тях“, смята Райчев.

„Много анализатори казват, че очакват мандатът на правителството „Борисов 3″ да не бъде пълен. Аз обаче не съм на това мнение. Мисля, че няма индикации за нещо такова“, каза Христова.

Blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук