Експерт разкри какъв е проблемът с горивата у нас в момента и колко ще поскъпнат

0
143
В момента има логистичен проблем заради 5 пъти по-големите продажби в последните 48 часа, каза той
Възможно е да видим увеличение на цената на горивата в утрешния ден, но в повечето вериги цената ще бъде под 3 лв., това каза Живодар Терзиев, председател на Българската петролна и газова асоциация.

„Що се отнася до спекулациите че „Лукойл България“ и Нефтохим-Бургас спират работа и няма да работят – наистина е редно да погледнем отговорно и да си кажем, че всички работим денонощно“, заяви той пред bTV.

В момента има логистичен проблем заради 5 пъти по-големите продажби в последните 48 часа, уточни Живодар Терзиев. „И въпреки че сме подготвени за празничния ден, вместо да го посрещнем с високо вдигнати чела, ние висим през нощта по бензиностанциите, за което наистина аз мога да изразя своето съжаление“, каза още той.

По думите му българският пазар е обезпечен.

„Рафинерията работи на добра натовареност, бих казал даже върхова, складовете са заредени, големите търговци и големите складове. Сами създаваме проблем, там, където много често го няма“. Живодар Терзиев се обърна се към зрителите с призив да заредят това, което им трябва през следващите дни. „Всички са добре дошли, всички ще бъдат обслужени и в утрешния ден, но истерията, която се получи след 17:30 ч, е необяснима, или, ако е обяснима, трябва да я търсим в малко по-други аспекти“, отбеляза той по bTV.

„Там, където в момента изпитваме недостиг заради прекомерното потребление, ще бъде наваксано в първите часове на утрешния ден, защото горива има, стига да има финансов ресурс в нашите клиенти, ние ще ги посрещнем“, добави експертът.

„Мисията на рафинерията в Бургас е да резервира количества и да задоволи вътрешното потребление. Твърде вероятно е да видим повишение на цените, за съжаление ние сме в тежка геополитическа ситуация“, коментира още Живодар Терзиев.

blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук