Екшънът и драмата във Варна продължават! Целият град настръхна срещу зъболекаря, обвинен в изнасилването на 4-годишната си дъщеря

0
1875

От сутринта домът на стоматолога д-р Ивайло Василев е окупиран от полиция

Съдебен лекар и психолози се очаква да пристигнат в дома на зъболекаря д-р Ивайло Василев във Варна. Докторът отказва да предаде дъщеря си на полицията и иска 4-годишното детенце да бъде прегледано. Едва тогава ще го пусне при майка му. Семейната драма разтърси Варна. Още от сутринта десетки полицаи се изсипаха пред дома на зъболекаря, за да изведат момиченцето и да го предадат на майка му.

Пред БЛИЦ топ стоматологът в морската столица коментира: „Ще предам детето си само на майка му, но не и на полицията. И ще го предам само в присъствието на съдебен лекар, който да го обследва, защото тези нейни твърдения са лъжи!”

По-рано днес цялата полиция в морския град бе вдигната накрак заради обвинение от страна на съпругата му Румяна. Тя обвини лекаря, че е изнасилил 4-годишната им дъщеря.

„Подадохме устен сигнал до началника на 5-то РУП във Варна за това, че майката Румяна Бояджиева набеждава в престъпление съпруга си”, обясниха адвокати на доктора.

Очаква се да пристигнат съдебен лекар и психолози, които да прегледат детето и да се произнесат дали то действително е било насилвано.
Решението на районния съд във Варна е по закона за домашното насилие, разясни адвокат Ани Георгиева, която е пълномощник на д-р Ивайло Василев. По думите на юриста, този закон е несъвършен и само на базата на твърдения на съпругата съдът може да се произнесе и да издаде заповед за незабавно изпълнение. Този случай е точно такъв – съдът е постановил детето да бъде изведено от дома на баща си.

Д-р Ивайло Василев отказва да получи заповедта за незабавно изпълнение, която е издадена от районния съд, тъй като не била в оригинал, а е получена по факса. Майката на детенцето отказа да коментира случая пред БЛИЦ. Към момента не се стига до ексцесии.

Орлин ФИЛИПОВСКИ, БЛИЦ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук