Елитната гоцеделчевска ПМГ „Яне Сандански“ изпрати зрелостиците си! Сред тях и шестима пълни отличници

0
1987

Днес бе един изключително вълнуващ ден за зрелостниците на ПМГ „Яне Сандански“, техните родители и класни ръководители!

На тържествена церемония в Дома на културата зрелостниците получиха своите дипломи за завършено средно образование, с които слагат края на своето средно образование и навлизат в живота. Тържеството, което за пореден път впечатли със стил и много емоции бе посетено от много родители, гости и близки на учениците, които едва се побраха в залата. Пред всички тях с прочувствено слово към абитуриентите се обърна директорът на училището – г-жа Елка Божикова, с пожелание да бъдат смели, уверени, непрекъснато да се усъвършенстват и следвайки избрания път, да не се страхуват да грешат.

За отличен успех през целия гимназиален етап на обучение и изяви в различни състезания и конкурси кметът на община Гоце Делчев – Владимир Москов, връчи плакет и грамоти на изявените ученици. Училището имаше и своите пълни отличници, които през тази година са 6 – Надежда Панделиева, Петко Милчев, Стефан Пандев, Йордана Спирова, Борис Ангушев, Надя Гадирова и Салина Хаджиева. По традиция голяма част от 140-те випускници получиха и грамоти за отличен успех. Някои от тях получиха специални грамоти за приноса им в издигане на училището на ПМГ „Яне Сандански“. Мария Цуцуманова, Иван Аратинов, Салина Хаджиева и Мария Балтаджиева бяха отличените, които пожънаха бурните аплодисменти на всички присъстващи.

Ръководството на ПМГ връчи благодарствени писма на родители за високите постижения на децата им през гимназиалния етап на обучение. В присъствието на гости, родители, учители и ученици премина последният учебен час – не часът на класа, а часът на випуска. По-мъдри и по-уверени в себе си зрелостниците от випуск 2019 получиха ключа, който ще отваря нови врати на познанието и успеха – своя документ за зрялост.

Вълнуващ момент от тържествената церемония бяха красивите музикални и танцови изпълнения, получили заслужените аплодисменти на публиката. Едно от тях бе и на преподавателя по английски език Нейтън Джейкъбсън, който показа чудесен синхрон с 12-класничката Яна Велева, какъвто демонстрира в последните 2 години, докато работеше неуморно с учениците на ПМГ „Яне Сандански“, включително и зрелостниците от випуск 2019.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук