Емил Нешев от ПСС с лоши новини за изчезналите на връх Ботев баща и син ВИДЕО

0
3205

За съжаление, метеорологичните условия не са на наша страна, каза спасителят

Продължава издирването на изчезналите в планината баща и син. Двамата поели към връх Ботев, но от сряда следобед следите им се губят в Стара планина, предава Нова телевизия.

В петък беше открит челник в район, където мобилните оператори засякоха сигнал от телефоните им. Акцията по издирването става все по-мащабна.

В операцията в събота се очаква да се включат 30 спасители от цялата страна, както и доброволци. „Започваме работа на терен. Вече имаме някаква представа къде точно да проведем търсене.

За съжаление, метеорологичните условия не са на наша страна. Местата, които трябва да обходим са със силни снежни натрупвания, видимостта е ниска, а лавинната опасност е висока. Няма да предприемем действия, които да застрашат живота на планинските спасители”, посочи Емил Нешев от Планинската спасителна служба.

Днес ще се претърсва районът около заслон Бункера и долината на река Тунджа, където в петък беше открит челникът на единия от издирваните. „Сигурни сме, че това е челникът на единия от тях. Други следи, освен тази, няма никъде. В петък успяхме да стигнем до всички места, на които биха могли да се подслонят, но следа от тях няма”, добави Нешев.

https://www.vbox7.com/play:0cc4c3b1b3

Blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук