Ердоган идва с 2 самолета антураж и с личен готвач, Гърция стяга още режима за движение по пътищата

0
2101

24 часа

Ердоган идва с 2 самолета антураж и с личен готвач

Два самолета антураж, сред които и собствен готвач, води в понеделник във Варна Реджеп Ердоган, научи „24 часа“.

Готвачът ще следи дали приготвяните за вечерята на турския президент ястия са безопасни и отговарят на мюсюлманските изисквания.

Труд

Гърция стяга още режима за движение по пътищата

Глоба от 1500 евро ще плаща всеки пушач в автомобил, в който пътува дете. Това е минималната санкция в нов Закон за движене по пътищата на Гърция. В него се увеличават всички наказания, които поставят на висок риск здравето и живота на пътниците, предаде БНР.

Една от най-високите остава санкцията за използване на антирадар – 2000 евро. Като „антиобществено поведение“ вече се тълкува преминаване на червен светофар, употреба на алкохол, неправилно изпреварване. За агресивно поведение към полицай вече ще се отнема книжката.

Монитор

Пуснаха срещу 10 бона гаранция надзирателя-лихвар

Обвиненият в лихварство надзирател от затвора в Пловдив Станко С. бе пуснат под парична гаранция от 10 000 лв., след като съдия Ирина Джунева от пазарджишкия Окръжен съд прецени, че няма опасност той да се укрие и да попречи на разследването. Държавният обвинител настояваше за постоянна мярка “ задържане под стража“ и подчерта, че наказанието, което се предвижда за незаконната лихварска дейност, е от 5 до 10 години затвор, глоба и конфискация на част от имуществото му. Прокуратурата разполага с обясненията на 18 свидетели-предимно от ромски произход, на които надзирателят е давал частни заеми. Адвокатът на Станко пък обясни, че неговият клиент работи като надзирател от 9 години, имал безупречна репутация и нямал нито една противообществена проява и затова поиска по-лека мярка. Самият надзирател обясни в залата, че като раздавал заеми на своите съселяни си мислел, че им прави услуга и не знаел, че върши престъпление.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук