Ето ги поверията за късмет и здраве на новолуние и Гергьовден

0
1700

Поверията са играли в древността същата роля, като точните науки играят в съвремието. Психолозите считат, че поверията са късчета от древната истина и затова не трябва да се забравят.

Те, дори на пръв поглед да са безсмислени, помагат на хората да се приспособят в трудни моменти от живота си. Ще ви разкрия някои поверия, на чийто тайнствен език с човек разговаря самата природа.

По време на новолуние , налейте чаша вода и я оставете на прозореца, докато не настъпи пълнолуние. После се измийте с тази вода и кажете: «Както месецът беше тънък и стана пълен, така и за мое добро да ми бъде винаги пълно». След известно време ще забележите как вашите работи тръгват на хубаво. За това съпругът или приятелят ви да не се задържа никъде, а да се прибира направо вкъщи, вземете чашка, налейте в нея вода от чешмата, поставете я на прага и кажете: Човече Божи,(името му), твоята вода е тук.

Когато се събличате, акуратно прибирайте дрехите си на закачалка, а не ги разхвърляйте, където ви падне. В хвърлените вещи се крият зли духове.

Избягвайте да взимате пари в заем във вторник, цял живот ще живеете в дългове. Вечер не бройте пари, все ще ви изтичат през пръстите. Взимайте пари с лявата ръка, а давайте с дясната, така винаги джобовете ви ще са пълни.

Не яжте и не пийте пред огледало, ще «изядете» красотата си и здравето си. Никога не сядайте на мястото на болен човек.

pik.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук