Ето причините за стрелбата в столичното училище! Нападателят използвал военен пистолет, гръмнал приятеля си в слабините!

0
517

В слабините с боен пистолет е прострелян 15-годишният ученик от 26 СОУ в столичния квартал „Княжево“. Раненото момче се казва Даниел Чавдаров. Нападателят му – 16-годишният Ивайло Гаджов е стрелял с пистолета на баща си, който е военен.

Припомняме, че в 15:40 часа в МВР е получен сигнал, че в района на училището тийнейджър на 16 години е стрелял срещу свой познат.

След приключване на учебните занятия осмокласникът е отишъл при свои приятели, които са играли мач. Малко по-късно там се е появил и въпросният 16-годишен младеж. Той не е ученик в училището. Между двамата е избухнал остър спор, който е завършил със стрелба.

Децата, които са били на мястото на произшествието, веднага са потърсили помощ при директорката. Повикана е Бърза помощ. Простреляният 8-класник е настанен в Спешния институт „Пирогов“. От там заявиха, че момчето не е с опасност за живота. Нападателят е задържан в дома му.

Директорката на училището заяви, че „инцидентът е станал в извънучебно време и извън територията на училището“. „Децата се обърнаха към нас за съдействие, за да окажем първа помощ. Не сме били свидетели на инцидента и нямаме подробна информация. Информирали сме родителите. Пострадалото момче няма никакви лоши прояви“, добави тя.

На мястото на инцидента пристигна и заместник-министърът на образованието Деян Стаматов. Той заяви, че точната причина за стрелбата все още не е ясна, защото се води разследване. Стаматов заяви, че „директорката на училището си е свършила много добре работата, в училището има охрана“. Силно обезпокоени сме от зачестилата агресия между децата ни, добави той. /Пик

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук