Жена от Хисар може преобърне процеса срещу поръчковия килър Божидар Атнасов

0
1649

Божидар Атанасов

Разследващите правят топла връзка между екзекуцията на митничаря Георги Дребчев и убийството на Огнян Харизанов

Божидар Атанасов от Пловдив, който в момента е обвиняем за убийството на митничаря Георги Дребчев, утре се изправя отново пред съда, за да отговаря за кървавата екзекуция на бизнесмена Огнян Харизанов, извършена през 2007 година. Тогава, според обвинението, Божидар, който бил пуснат в отпуск от затвора и купонясвал с любовницата си на хижа „Родопски партизани” над Пловдив, се измъкнал тайно от компанията си и изпълнил мократа поръчка.

В същото това време, на 17 август 2007 година, във вилата си над хижа „Чернатица” Харизанов, който бе известен с прякора Оги Лудия, вдигал джумбаре с жена си Юлия, малкия си син и приятели. Разследването сочи, че килърът тайно се промъкнал зад бор, дебнал е там жертвата си дълго време и я е застрелял с ловна пушка пред очите на невръстния син на семейството. След това поръсил с червен пипер следите си и избягал.

Обвинението смята, че Божидар Атанасов се е качил отново при своята компания и продължил да пие. Според източници на БЛИЦ, има свидетели от тогавашната компания са килъра, които могат да потвърдят, че той не е напускал купона. Единият от тях обаче е починал, а голяма част са в чужбина. Ще се настоява те да бъдат призовани като свидетели.

В показанията си жената, с която тогава Божидар имал връзка тогава, твърдяла, че любовникът й не е напускал хижата. Чрез свои хора обаче БЛИЦ научи, че млада жена от Хисар, тогава момиче, се е качила на „Родопски партизани”, за да купува дрога от Божидар. По онова време девойката е била наркоманка. Тази жена не викана до момента на разпит, но се очаква защитниците на килъра да поискат нейното свидетелстване. Очаква се младата жена да потвърди твърденията на Божидар, че в периода на убийството е била при Атанасов и е купувала хероин. По наша информация в момента жената живее в Пловдив, а родителите й живеят в дома си в Хисар.

Разследващите правят топла връзка между екзекуцията на митничаря Георги Дребчев и убийството на Огнян Харизанов. И двамата са имали бизнес със сурови и обработени кожи. И двамата са имали врагове, и двамата са разполагали с пари. За митничаря като поръчител се сочат ту загиналият при катастрофа кмет на Съединение Евгени Маринчешки, ту тамошният бизнесмен Георги Тучев. Поръчител за ликвидирането на Оги Лудия все още не е посочен.

Процесът за убийството на Оги Лудия стартира утре сутринта в Окръжен съд Пловдив. Призовани са 32 свидетели и 9 вещи лица.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук