Женски бой в Кюстендил! Чиновнички отнесоха пердах от бесни ромки след люта закана: „Маймуни мръсни, що не работите. Са ви пречукахме!“

0
1399

Бесни ромски спукаха от бой две работнички от Дирекция „Социално подпомагане“ в ромския квартал „Изток“ в Кюстендил. Причината за агресията от страна на 36-годишната Живка Я. и 19-годишната Анка Н. станала липсата на интернет в изнесеното звено. „В продължение на два дни служителите нямаха интернет и беше невъзможно да обслужват хората от квартала. Това не значи, че трябва да бъдат бити, недопустимо е, обяви директорът на „Социално Подпомагане“, Бойко Шопов.

Живка и Анка нападнали двете служителки с думите: „Маймуни мръсни, що не работите. Са ви пречукахме“. Не стигнало това, но последвало едно яростно налагане с юмруци, шутове и дране по цялото лице и шия на социалните работнички. Благодарение на бързата намеса на полицията не се стигнало и до някоя драма. Наложило се гневните ромки да бъдат вкарани в ареста за 24 часа, а случаят се подхваща от прокурор.

В изнесеното звено на социалната служба в ромския квартал работят общо 8 човека. Днес част от тях не са посмели да отидат на работа. За да бъде туширано напрежението пък директорът Бойко Шопов разпореди в петък ромите да бъдат обслужвани от социалните в града, а не както до сега в квартала. „Това е временна мярка, просто хората ги е страх, има такива, които искат да напуснат“, коментираха още от социалното звено.

Обмисля се и вариант за постоянна охрана. Що се отнася до двете пострадали те вече са си извадили медицинско и ще съдят двете побойнички.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук