Жертва на „Наглите“ в шок: Убиха сина ми, а сега ме изнудват за дълговете му

0
1601

„От умрял писмо да чакаш“, казва една българска поговорка. В случая ще я променим – „От умрял – лихва“. Такъв е нелепият случай с бащата на убития преди 9 години от „Наглите“ Юлиан Лефтеров-Кунгфуто. Баща му Георги Лефтеров потърси ПИК, за да сподели на какъв натиск е подложен.

Пред медията ни мъжът се оплака, че станал обект на колекторски „интерес“. Със задна дата той бил притискан, за да изплати лихвите, натрупани на името на убития му син.

„Звъни се на вратата. Отварям – търсят Юлиан Лефтеров, сина ми. Питам ги за какво им е, а те ми бутат това писмо – имал задължения към банката. Казвам им – та той е под земята вече девет години!“, възмущава се Георги Лефтеров.

Абсурдът не свършва до тук. От банката действително настояват бащата да изплати близо 2000 лева натрупани лихви. А Лефтеров пита – в каква държава живеем?! Мъжът се е консултирал с адвокат и смята да предприеме юридически стъпки, за да спре този „банков тормоз“.

Преди две години пък той получава два електронни фиша за превишена скорост – пак на името на сина му Юлиан Лефтеров.

Припомняме, че той е отвлечен на 8 януари 2009 г. година от групата на „Наглите“. Бащата твърди, че синът му е убит два часа след отвличането. Килърите искат откуп от 50 000 лева. Бащата го плаща, без да знае, че синът му вече е мъртъв. Трупът на Юлиян е открит година по-късно. Делото за убийството му все продължава. С много въпросителни и, по думите на Георги Лефтеров, с много пропуски. Като например този, че прокуратурата „пропуска“ да впише въпросните 50 000 лева. Или това, че убиецът Даниел Димитров – Данчо Релето ще придобие статут на защитен свидетел по друг казус. В момента Релето е осъден на 18 години само за отвличането, но не и за убийството на Юлиан. Бащата твърди, че като защитен свидетел той никога няма да получи наказанието си за това, че е ликвидирал безжалостно родния му син./ПИК

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук