ЖЕСТОКА ДРАМА: Жената на Местан се разболя заради изневярата му с министърка! (уникални снимки)

0
2868

Лютви Местан е цар не само на политическите изневери, но и на любовните в личен план, показва кратка справка в житейския му път. Доскорошният председател на ДПС, който скандално измени на партията си, влизайки в почти престъпен заговор с Турция, обича да се представя като любовчия – има два брака и 3 деца и върти цял харем с жени, разузна „Ретро”.

Първата съпруга на Местан – Нурсен Атасой, и до днес не ще и да чуе за него, след като се разделят заради постоянните му изневери.

Двамата се женят в началото на 80-те години на миналия век. От брака им се раждат две деца – синът Дениз и щерката Елиз Атасой. Двамата наследници и перфектното държание на отлично възпитаната Нурсен обаче не спират Местан да измени на семейството си, свидетелстват познати на първата му жена от Момчилград. Започнал извънбрачна връзка с учителка от Русе, но тя не продължила толкова дълго, че да разбие семейството му.

Нурсен Атасой на младини

В началото на 90-те обаче, когато още носи името Владимир Зидаров, привлечен от възможността едновременно да се сдобие с по-млада и красива жена и да гради политическа кариера, Местан се развежда. Причината е изкусителната учителка по руски и английски език от Момчилград Ширин, която е дъщеря на бившия депутат Хасан Али.

След измяната му огорчената Нурсен емигрира от България и се установява в Турция с двете си малки деца, които също са омерзени от постъпката на баща си и носят фамилията на майка си – Атасой.

Повече от 20 години Нурсен, която е дъщеря на бивш функционер на БКП в Момчилград, и децата й не поддържат никакви контакти с бившия председател на ДПС, който в началото на 90-те години на миналия век ги изоставя позорно. По това време Местан прави опити да влезе в политиката като кандидат за депутат от СДС.

Нурсен със сина си Дениз, семейството му и дъщеря й Елиз (вдясно)

В движението се твърди, че заради желанието си да стане народен представител Лютви Местан изоставя жена си Нурсен и двете си деца и се жени за Ширин, изменяйки едновременно и на синята идея, и се влива в редиците на ДПС.

Бащата на Ширин – Хасан Али, бил влиятелен депутат, който се ползва с доверието на създателя на движението Ахмед Доган. Политически функционери от Момчилград са категорични, че Местан се издига бързо благодарение на него и връзката с дъщерята е била възможността за светкавично кариерно развитие, накарали някогашния Владимир Зидаров да зареже двете си малки деца и СДС.

За негативните му отношения с бившето му семейство свидетелстват и публикации в пресата отпреди години.

„Той напълно зачеркна първото си семейство и двете си деца. Все едно не съществуват, а това е голям грях. Дениз и Елиз винаги са се чувствали отхвърлени и не са му простили, въпреки че в последните години поддържат някакви контакти с него”, коментират запознати със скандалния личен живот на Местан депесари.

Те разкриват, че първородният му син Дениз е завършил стоматология в Пловдив и в момента е зъболекар. Той и съпругата му имат син. Дъщерята Елиз пък е омъжена в Турция, където живее близо до майка си. Нурсен с днешна дата се изявявала като детска учителка в южната ни съседка. Единствената щерка на Местан се омъжи миналото лято и покрай церемонията стопли донякъде отношенията с татко си. Именно той спонсорира грандиозното тържество, провело се в луксозния комплекс „Маказа“, който се намира между Кърджали и Момчилград.

Местан със зет си на сватбата на дъщеря му

На празника на щерката на Местан и съпруга й Гюксел тогава присъствала цялата парламентарна група на ДПС, евродепутатите от партията, всички кметове от движението и гости от Турция. Те били над 600 души, сред които и първата съпруга на ексдепесаря – Нурсен. Изоставената жена обаче не отронила и дума на политика, както и на втората му съпруга.

Самата Ширин обаче в последните години също бе опозорена от мъжа си, който не спира да й изневерява. Изисканата и дискретна хубавица дълго време преглъщаше аферата на съпруга си с бившата спортна министърка Марияна Георгиева, която по всеобщо мнение получава поста благодарение на факта, че от 2010 г. е съветник на Местан и близка на сърцето му, категорични са депутати от ДПС.

Мариана и Местан делят стара любов още от студентските си години. Двамата са завършили българска филология във Велико Търново.

Бившият лидер на ДПС с последната си изгора Мариана Георгиева

Като министър дамата се прослави единствено с префърцунените си изказвания, които останаха непонятни не само за спортистите, но и за обществото. Когато журналистите попитаха Георгиева какъв е принципът й на работа, тя заяви: „Не съм се запознала с всички ужаси, защото се дозирам. Иначе ще изпадна в интровертност на духа, а нямам отпуск за медитиране, защото трябва да се работи“.

Връзката на Местан и Георгиева е отдавна публично известна. Медиите станаха свидетели как охраната на председателя на ДПС не допуска клиенти в престижен столичен ресторант в центъра на София, когато там обядват Местан и Мариана, за да не бъдат снимани.

Именно тогава Ширин взела решението да изостави неверника и да се спаси от унижението да търпи кръшкането му. Според запознати двамата били разделени, макар формално да живеели заедно. Измяната на бившия лидер на ДПС към съпругата му Ширин все пак е изненадваща за членовете на партията, тъй като двамата преминават през куп перипетии.

Синът на Местан от втората му жена Ширин – Ервин, вече е студент

През годините лекарите откриват злокачествени образувания в дясната буза на красивата Ширин. След хистологичната експертиза се оказва, че тя страда от тумор, който има опасност да засегне лицеви нерви и да парализира лицето. За щастие всичко се разминава без сериозни последствия. Заради нараняванията й обаче по това време се появиха слухове, че Лютви Местан посяга на втората си съпруга и тя ходи с тъмни очила, за да прикрие следите по лицето си. Ширин тогава защити съпруга си, макар днес той да я резили пред цяла България.

Големият удар за нея идва, когато се оказва, че ракът отново се е върнал. Ширин се подлага на нова серия от изследвания и повторна операция. Този път всичко е изчистено. Според депесари именно Местан е причината тя да се поболее, съсипана от изневерите му.

„Местан забрави как тя го издигна навремето. Освен това му помогна да се възстанови след тежка катастрофа, когато лекарската прогноза бе, че ще остане в инвалидна количка”, признават запознати, които свидетелстват, че любовта между политика и Ширин пламнала в болница. Тя го навестявала редовно, покрусена от инцидента, в който загиват двама техни общи близки приятели.

Именно Ширин е тази, която връща депутата към живота. Тя дори се обучава да му поставя сама инжекции, за да го изправи отново на крака. По-късно докато той гради политическа кариера, тя отглежда съвсем сама сина им Ервин.

Днес красавицата с филологическо образование се е скрила от света и след като напусна Агенцията за закрила на детето, която ръководеше почти десетилетие от 2001 г., се занимава основно с преводи, тъй като знае перфектно руски и английски. Вече 4 години тя преглъща публичното унижение, че съпругът й е увлечен по Мариана Георгиева. При това връзката на мъжа й със състудентката му съвсем не била първата изневяра, която се налагало да преглътне, твърдят от обкръжението му.

www.pik.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук