ЖЕСТОК СКАНДАЛ ВЪВ ВЛАСТТА! Кунева рекетира Бойко Борисов, заплашва, че ще дестабилизира кабинета, ако не бъде избрана!

0
829

Вицепремиерката Меглена Кунева е заплашила премиера Борисов, че ще подаде оставка и ще дестабилизира кабинета, ако не получи подкрепа от четирите партии от управляващото мнозинство за избирането й за образователен министър, научи ПИК.

Решената на всичко да се добере до ресурсното министерство бивша еврокомисарка обяснила пред ключови фигури в държавата, че на всяка цена трябва да получи гласовете на ГЕРБ, РБ, ПФ и АБВ и ако това не се случи, то ще се опита да нанесе тежки задкулисни удари на правителство чрез персоналните й депутати.

Кунева дори имала наглостта да звъни на водещи депутати от ГЕРБ и да ги притиска да пристигнат на всяка цена в пленарна зала по време на избора й, който е насрочен за 14 часа.

В замяна на подкрепата, Кунева обещала, че ще измести Радан Кънев от председателското място в Реформаторския блок и ще започне превърне Блока в предвидим коалиционен партньор.

През целия вчерашен ден вицепремиерката пращала послания до Георги Първанов, в които го призовавала да си припомни приятелските им отношения от времето на Тройната коалиция и да промени негативната позиция на АБВ към нея.

От друга страна доверените й хора в партията пробвали срещи с лидерите на ПФ Валери Симеонов и Каракачанов, за да ги разубедят в решението им да гласуват въздаржали се за номинацията й. Националистите, обаче категорични отказали да преговарят с хората на ДБГ.

В отчаянието си Кунева споделила, че е готова в последния момент да се откаже от избирането й за образователен министър, ако усети, че гласовете за нея не са достатъчни, за да не дискредитира бъдещето й избиране за лидер на РБ.

От обкръжението й, обаче я разубедили с мотива, че ако го направи тя ще се самоубие като политик.

При всички положения избирането й за образователен министър се очертава като инфарктно!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук