Животновъдът Ани Петрова: Как долетя до мен чумата, като в Болярово уж няма огнище? (СНИМКИ)

0
22156
Снимка/източник: Информационна агенция "Дейли Прес"

Как долетя до мен чумата, като в Болярово уж няма огнище? Не вярвам на обясненията на служители от БАБХ, защото няма никакви симптоми за болестта. Това каза пред камерата на БТВ животновъдът Ани Петрова, в чието стопанство има съмнения за наличие на болни животни.

Тя и съпругът й Тодор Петрови от Болярово очакват днес от животните им да бъде взета нова проба за чума. Това реши кризисният щаб вчера, след като ветеринари са констатирали, че в стадото има съмнителна реакция при овцете, а стопаните твърдят, че животните им са абсолютно здрави.

Ако бъде установена положителна проба, 200 овце ще бъдат убити. Те вече са под карантина. Забранено е да бъдат извеждани на паша.

Снимка/източник: Информационна агенция „Дейли Прес“

На въпроса дали вярва на обяснението на служители от БАБХ, че когато е била на гости в Крайово при майка си, където имаше огнище на чума, е пренесла заразата, жената отговори с „Не“. „Няма как да стане това. Досега трябваше да има симптоми на заболяването. Мислите ли, че ако ги има и се стигне дотам да ми умират животните, ще прикрия това?“, попита тя.

„Няма логика. При мен чума няма“, подчерта Ани Петрова.

„Съмнявам се за пробите, които са взети на 23 юни, защото д-р Колев заяви при кака Дочка в Шарково, че за Болярово резултатите са отрицателни. Как при мен изведнъж долетя чумата и има положителна проба?! Никой не ми дава обяснение и документи. Не съм виждала протоколи“, добави тя.

„Не съм виждал съмнителна реакция. Нямаме болни животни“, добавя съпругът й.

Снимка/източник: Информационна агенция „Дейли Прес“

„Нека да вземат проби за независима лаборатория в чужбина! Така ще се разсеят съмненията“, подчерта той.

Областният управител на Ямбол Димитър Иванов пък каза, че след вземането на втора проба, на семейство Петрови ще им бъде предоставен протокол. „Разбираме ги. Има напрежение заради това, което им е предоставено от някой от ветеринарните лекари“, добави той.

Животновъдът Ани Петрова: Как долетя до мен чумата, като в Болярово уж няма огнище? (ВИДЕО)
Ани Петрова каза, че се съмнява в тези твърдения на ветеринарите, защото проба от нейното стадо е взета на 23 юни и после е обявено, че сред нейните животни няма болни

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук