Жорж Ганчев с четвърти опит за президент

0
1016

Жорж Ганчев ще се кандидатира отново за президент. Това съобщи самият той в ефира на бТВ.

Това ще е четвъртият опит на политика да стигне до президентския пост. През 1992 г. двойката Жорж Ганчев-Петър Берон от името на Българския бизнес блок получи 854 108 гласа (16,78%).

През 1996 г. – Жорж Ганчев и Арлин Антонов (Български бизнес блок) взеха 937 686 гласа (21,87%)

През 2001 г. Жорж Ганчев и Веселин Бончев, кандидати на „Блока на Жорж Ганчев“ получиха 95 481 гласа (3,36%).

На последното му участие на парламентарен вот – през 2013 г., неговата партия „Национално патриотично обединение“ взе 3 239 гласа, под 0.1%.

Кандидатирам се за президент, защото не мога да гледам какво става у нас. За мен е чест да бъда българин, затова съм 26 години в отечеството си, каза Жорж Ганчев.

И се закани, че тази година ще бъде втори на изборите за президент. Хората от моя народ, които искат промяна, ще поставят един независим човек, който ни се води, ни се кара, каза Ганчев. И уточни, че ще бъде издигнат от партия Християнсоциален съюз.

За вицепрезидент ще бъде предложен ген. Димитър Шивиков. Той дойде доста пъти при мен. Той е жертва на завист, но той е герой. Така Жорж Ганчев коментира обвинението срещу генерала за незаконно присвояване на над 10 хил. лева.

„Нямам оценка на този човек, той заслужава само мълчание“, така оцени Ганчев работата на сегашния президент Росен Плевнелиев.

Не четири пъти, а десет пъти ще се явя, докато съм жив, закани се той.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук