Журналистът Тодор Стефанов пред ДЕЙЛИ ПРЕС! Бързат да пратят пенсионерите на оня свят

Дано някой им припомни, че гласоподаватели не са само циганите, а и старите хора

0
17980

Парламент и правителство обърнаха гръб на възрастните хора в България и постъпиха като царя в една народна притча. Владетелят наредил да изтребят всички възрастни хора. Един син обаче не изпълнил заповедта и скрил баща си. Зимата била тежка и страната останала без жито за посев. Умували младите, но… нищо. Тогава синът попитал баща си и той намерил решение. Младите отворили къртичините и там открили зърна жито. Така били спасени от глад и смърт.

Тази притча обаче не знаят или са забравили българските депутати. Затова отхвърлиха законопроект за възрастните хора, според който трябва да се изработи национална стратегия и да се създаде специален фонд за подкрепа на възрастните.

Дано не се налага на властимащите да търсят решение като царя от притчата. И да не забравят, че и те ще станат възрастни и не се знае тогава кой „цар“ ще управлява… Дано някой им припомни, че гласоподаватели не са само циганите, а и старите хора. И че жалките им пенсии, които властимащите поддържат, им помагат да се пренесат по-бързо на „оня свят“, но не ги изтребват, а само изчерпват търпението им.

Тодор СТЕФАНОВ, ГЛАВЕН РЕДАКТОР НА ИНФОРМАЦИОННА АГЕНЦИЯ „ДЕЙЛИ ПРЕС“

Тодор Стефанов

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук