Жълт код за обилни валежи и гръмотевици е обявен за днес в пет области, на страната

0
1306

Предупреждението е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен и Ловеч.

Днес над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. Над Западна и Централна България около и след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и до вечерта на много места там ще има краткотрайни валежи, временно интензивни и придружени с гръмотевични бури. Има условия за градушки, съобщава Дарик.

 

Ще духа юг-югоизточен вятър, който в Източна България ще се усили и ще е умерен. Максималните температури ще са предимно между 30° и 35°. Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месец септември (949 hPa) и ще се понижи още.

Над планините в сутрешните часове ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд над масивите от западната половина на страната ще се развива купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Ще духа предимно силен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 25°, на 2000 метра – около 18°.

Над Черноморието ще предимно слънчево. След обяд и привечер по северното крайбрежие ще има временни увеличения на облачността, но вероятността за валеж е малка. Ще духа умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са 25-26°. Температурата на морската вода е 23-24°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук