Задръствания на АМ „Хемус“ заради ремонт

0
7715
Източник: БГНЕС

Движението по АМ „Хемус“ е затруднено заради ремонт.

От Агенция „Пътна инфраструктура“ съобщиха, че в участъка при 36-и километър на магистралата в платното за движение в посока Ботевград, при виадукт „Коренишки дол“, е въведено ограничение от 50 километра в час.

Ограничението се налага заради ремонтни дейности. Движението в посочения участък на АМ „Хемус“ се осъществява само в едната лента на движение.

На мястото са се образували колони от автомобили и преминаването става бавно.

АПИ апелира шофьорите да се движат с повишено внимание и стриктно да спазват поставената сигнализация и въведеното ограничение на скоростта.

Движението по АМ „Тракия“ също е затруднено на места заради интензивния трафик. Няма информация за задръствания.

От МВР съобщават, че няма данни за инциденти по двете магистрали, които да ограничават допълнително движението. Екипи на „Пътна полиция“ спират на място и глобяват водачите, които се опитват да изпреварват колоната от автомобили по аварийната лента.

По информация на Института за анализ и оценка на туризма през събралите се 3 почивни дни близо половин милион българи ще предприемат пътуване.

Припомняме, вчера, 4 май, от „Пътна полиция“ съобщиха, че във връзка с празниците и очакванията за по-натоварен трафик, през всички почивни дни пътни полицаи ще следят за спазването на правилата за движение по пътищата в страната.

Припомняме и че от началото на настоящата седмица на територията на страната се осъществява акция на „Пътна полиция“ за установяването на водачи и пътници, които не са платили глобите си към администрацията на КАТ за извършени от тях нарушения на пътя. Акцията ще продължи до 6 май.

Ако пътните полицаи констатират, че даден водач шофира без да е заплатил глобите си, униформените взимат книжката на шофьора на място. Свидетелствата на неизрядните водачи ще бъдат връщани, след като се издължат.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук