Задържаха кошаревския свидетел Дилян Георгиев с дрога, издирват гаджето на Асен Василев – Тони Парфюма

0
431

На 7 март рано сутринта при акция на Главна дирекция „Национална полиция“ (ГДНП) е задържан Дилян Георгиев. Според източници на медията ни, Георгиев е бил задържан в района на „Дианабад“ в компанията на лице от женски пол, представил се пред органите на реда, като служител на чуждо посолство. У същия са били открити вещества, реагиращи на тест за кокаин.

Нека припомним, че Дилян Георгиев нашумя покрай делото за изнудването на почетния лидер на ДПС Ахмед Доган и депутата Делян Пеевски за 12 млн.евро. Преди две години той бе признат за виновен в това, че в съучастие с още две лица – румънски граждани, е поискал крупната сума от Доган и Пеевски, за да бъдат заличени имената им от френски доклад, свързващ ги с контрабанда на цигари чрез „Булгартабак“. За Георгиев е известно, че е от Русе и се твърди, че е бил консултант по сделката, по която фирма, свързана с Ахмед Доган, придоби ТЕЦ Варна.

 

В същото време, според източници на BIG5, полицията се опитва да издири и второ лице, което обаче към този момент все още не е пуснато за национално издирване. Става дума за Тони Иванов – Парфюма, за когото през август месец 2022 г. BIG5 разкри, че е интимен приятел на бившия финансов министър Асен Василев. Тогава той бе задържан на бул. „България“, след като отказа да спре на полицейска проверка, шофирайки частен автомобил с незаконно инсталирана полицейска лампа на него.

Очаквайте подробности!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук