Задържаха рецидивист, ограбвал и изнасилвал жени край Слънчев бряг

0
1773

Бургаската полиция задържа 43-годишен мъж за 11 тежки престъпления, включително отвличания, изнасилвания и грабежи. Престъпленията са извършени с изключителен цинизъм и жестокост, съобщава БНР.

Николай Паскалев от София е задържан в обитавана от него къща в село Приселци, като при него е намерена една от отвлечените жени.

Другите две престъпления е извършил в гориста местност до Слънчев бряг. „Пострадалите са млади жени, като те се определят като занимаващи се с проституция„, коментира апелативният прокурор Любомир Петров.

43-годишният, отвличал и малтретирал жените е и бивш затворник, съобщава БТВ. „Освен, че им е снимал картите, е изкарвал СИМ картите от телефоните и ги е хвърлял, изкарвал е батерията, за да не могат да се обадят. Изрично ги е предупреждавал да не сигнализират в полицията, защото знае къде са, знае кои са, може да им отмъсти„, обяснява директорът на ОДМВР-Бургас Калоян Калоянов.

Издирват и втори заподозрян по случая, участвал в първите две отвличанияизнасилвания и грабежи на пари и накити от жените. Пострадалите са го разпознали и са дали показания, а престъпленията са извършени през юни, юли и август.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук