Задържаха 27-годишен за превоз на 15 афганистанци около Ихтиман

0
5637
Снимка: Информационна агенция "Дейли Прес" / Петър ХРИСТОВ

Задържаха 27-годишен, криминално проявен и осъждан мъж от Димитровград за незаконен превоз на чужденци. Около полунощ на 12 септември, в района на пътен възел „Ихтиман“ на автомагистрала „Тракия“ служители на РУ-Ихтиман проверяват на лек автомобил „Мерцедес“.

В колата намират 15 мъже, без документи за самоличност, самоопределили се като афганистанци. Непосредствено след задържането на автомобила и возещите се в него чужди граждани, съвместно със служители от група „Контрол на пътното движение по главни пътища и автомагистрали“ към областната дирекция, са предприети действия по установяването и на придружаващия автомобил.

Служещият за „отцепка“ лек автомобил „Ауди“ е спрян на пътен възел „Мухово“, а водачът и неговият спътник са задържани за срок до 24 часа. Двата автомобила били иззети и по случая образувано досъдебно производство.

След доклад на материалите в районната прокуратура на 27-годишния мъж е повдигнато обвинение и му е наложена 72- часова мярка за неотклонение „задържане под стража“. Действията по разследването продължават.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук