Законопроектът за автомобилната камара оттеглен

0
2145

Законопроектът за автомобилната камара е оттеглен.

Това съобщи председателят на Народното събрание Цвета Караянчева. Това е в съответствие със заявеното от премиера Бойко Борисов след среща с протестиращите превозвачи.

Очакваше се депутатът от ГЕРБ Станислав Иванов, който е вносител на Законопроекта за Българска автомобилна камара, да оттегли предложения закон.

Заявка за сериозни протести превозвачите дадоха още на 14 юни, когато се заканиха, че ако не бъдат чути и законопроектът за Автомобилната камара не бъде изтеглен, започват безсрочни протестни действия. Срещу законопроекта се обявиха и от Асоциацията на индустриалния капитал в България, Българската стопанска камара и Българската търговско-промишлена палата.

От организациите заявиха, че законопроектът е скандален, порочен и лобистки. Освен това той не отговаря на нуждите на бранша и това е закон, чрез който се приватизира държавната корупция. Той не гарантира защита на интересите, независимост и безпристрастност на превозвачите. В този законопроект се очаква бизнесът да подпомага държавата, а не обратното, както би трябвало да е. Също така според превозвачите чрез новото законодателство по никакъв начин не се ограничава сивия сектор в бранша, а само се приватизира този бизнес.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук