Заловиха враг №1 на Европа – главореза от Париж Салах Абдеслам

0
870

Белгийските специални части предприеха операция за залавянето на единствения оцелял терорист от ноемврийските атентати в Париж – Салах Абдеслам.

Според редица местни медии Абдеслам е бил ранен в крака и заловен жив по време на антитерористичната операция, която продължава и в момента, твърди La Libre. Терористът е откаран в местна болница.

АФП потвърди информацията, позовавайки се на свои източници. Според телевизия RTBF този следобед е имало четири обиска в Брюксел, единият на улица Quatre Vents в Моленбек, чували се и изстрели и са пръснати гранати със сълзотворен газ. В апартамента, където във вторник бе убит друг заподозрян за атаките, на една стъклена чаша са били открити отпечатъци на Салах Абдеслам, който е издирван от Франция, Мароко и Германия за атаките в Париж. По информация на обществения оператор RTBF Абдеслам е едно от двете лица, успели да избягат при престрелката с полицията във вторник.

Салах Абдеслам е брат на един от атентаторите-самоубийци, чиито действия причиниха смъртта на 130 души във френската столица. Той е в неизвестност от деня на атаките – 13 ноември. Като френски гражданин можеше да се движи свободно в Шенгенското пространство на ЕС, където няма граничен контрол./монитор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук