Заловиха двама нагли крадци, пребили и ограбили възрастен мъж в с. Трилистник

0
524

Полицията залови двама крадци – на 32 и 16 години, пребили и ограбили възрастен мъж в пловдивското село Трилистник. Разбойниците успели да отмъкнат 100 лв. – спестени от пенсията на 86-годишния дядо. Той е с множество наранявания по главата и тялото, но е доволен, че престъпниците вече са хванати. Те са стари познайници на органите на реда и имат и други криминални прояви.

По този повод главният прокурор Иван Гешев посети с. Трилистник заедно с главния секретар на МВР Ивайло Иванов, окръжния прокурор на гр. Пловдив Румен Попов и ст. комисар Йордан Рогачев, директор на ОД на МВР-Пловдив. При спецакция и в съседни села са хванати и други разбойници.

Грабежът в дома на 86-годишния дядо е извършен малко след полунощ в неделя. Двамата взломаджии влезли като разбили входната врата. Те нанесли удари в лицето пенсионера, след което преровили жилището и открили портфейл, в който имало 100 лева и лични документи. Двамата избягали, като взели парите и изхвърлили портмонето. Те подготвили и кафе машина за отнемане.

След като бил подаден сигнал на тел. 112, незабавно са били предприети оперативно – издирвателни мероприятия от служители на отдел „Криминална полиция“ към ОД на МВР – Пловдив и на РУ на МВР-Труд, под ръководството на Окръжна и Районна прокуратура, Пловдив. Грабежът е бил разкрит само за няколко часа, като са установени и задържани извършителите на престъплението – Павел А., на 32 г., и Ангел М., на 16 г.,от с. Трилистник.

Днес двамата ще бъдат привлечени към наказателна отговорност за извършения в съучастие грабеж и ще бъдат задържани от наблюдаващия прокурор за срок от 72 часа, в рамките на които предстои да бъде внесено искане до съда за вземане спрямо тях на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Непълнолетният Ангел е бил осъждан за извършено от него блудство през 2019 г., като настоящото му деяние е извършено в рамките на определения му от съда изпитателен срок на условното осъждане.

Предвидените от закона наказания за престъплението в което двамата ще бъдат обвинени, са съответно: затвор от 3 до 10 години – за пълнолетния извършител и лишаване от свобода за срок до 3 години – за непълнолетния.

Разследването по случая продължава, като до момента, са били извършени разпити на свидетели, оглед, претърсване и изземване. Иззети са веществени доказателства. Предстои назначаване на експертизи.

Призовават се гражданите, ако са пострадали от престъпления, извършени от двамата обвиняеми, да се обадят и подадат сигнал в МВР или Прокуратурата. /News24sodia.eu

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук