Зам.-шеф на парламента: На КСНС имаше странни съвпадения между Нинова и президента

0
696

Не бих казал, че президентът закъсня със свикването на КСНС, но избърза с провеждането му. За жалост не оползотворихме тази възможност да излезем единни пред хората и да покажем, че искаме да направим нещо в тази посока. Това заяви в сутрешния блок на БНТ зам.-председателят на Народното събрание и депутат от ГЕРБ Емил Христов.

,,Темата, която беше формулирана, остави малко горчив вкус. Защото формулировката ѝ беше за корупцията по високите етажи на властта. Още в самото начало на срещата корупцията се води към властта, към ГЕРБ, а ние не можем да се съгласим с това“, посочи Христов.

По думите му по време на КСНС е имало странни съвпадения между лидерът на БСП и президента Радев.

,,Не бих казал, че е имало уговорка между тях, но имаше някои странни съвпадения. Например изводите, направени от Нинова и това, което беше предложено от президента, съвпадаха. Имаше нещо, което се припокриваше между тях. На няколко пъти държавният глава заяви, че държавата бездейства, с което лично аз не мога да се съглася. Полицията работи, Митниците работят, прокуратурата също работи… да кажеш, че държавата не работи е малко пресилено и насочено към властта“, коментира още зам.-председателят на парламента.

Накрая Емил Хрисов сподели, че новият антикорупционен закон, предложен от Корнелия Нинова, не срещна никаква подкрепа от участниците.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук