ЗАПОЧВА СЕ! От януари 2017 над 40 000 младежи ще получат призовки за казармата!

4
7120

От септември месец 2017 година почти сигурно ще бъде възстановена задължителната наборна военна служба. Причината е, че вече правителството изнемогва и няма откъде да намери пари, за да издържа професионална армия. По план парите за издръжката на военните ще стигнат за още 1 година, а след това ако няма драстични промени в системата е много вероятно България да остане без армия. Източници от военното ни министерство коментираха, че в момента се разглежда идеята за възстановяване на задължителната наборна военна служба и от януари 2017 година всички завършили гимназия и физически годни момчета ще получат призовки от най-близкото военно окръжие, което да им съобщи, че ще трябва да се явят на наборна комисия, която да установи тяхната физическа годност или негодност. Казармата ще трае 12 месеца, до като съответният набор бъде заменен от следващият. По план над 40 000 младежи от цялата страна ще получат призовки.

Източник: прес.bg

4 КОМЕНТАРИ

  1. Това са абсолютни глупости! Много пари са необходими за наборна военна служба.

  2. Първото което е, е че няма казарми. Всички са разрушени. Трябва много пари и средства за възстановяване. Няма да има казарма. Пълни глупости!

  3. Абе,супер сие казармата.Ако нямаше възрастова граница,с удоволствие влизам и то във Вътрешни Войски(сегашната Жандармерия).Абе,беше си хубаво.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук