Започна електронният прием на деца в подготвителни групи и в първи клас в Казанлък

0
64
Започна електронният прием на деца в подготвителни групи и в първи клас в общинските училища на територията на град Казанлък за учебната 2022/2023 година, съгласно утвърден със заповед на кмета на града график на дейностите, информират от пресцентъра на местната администрация.

Родителите ще могат да подадат заявления за първо класиране в срок до 30 май, а резултатите ще бъдат обявени на 2 юни, уточняват от общината. Записването на класираните деца ще бъде в периода от 3 до 8 юни. Срокът за кандидатстване за второ класиране е от 10 до 15 юни, а за трето – от 24 до 28 юни.

Пълният график за прием в училищата може да бъде разгледан на сайта на Община Казанлък, както и на официалните страници за подготвителни групи и за първокласници. На посочените адреси е достъпна и Системата от правила за електронен прием.

От администрацията уточняват, че предимство получават деца, чиито братя или сестри до 12-годишна възраст са ученици в училището, за което кандидатстват, независимо от постоянния или настоящия им адрес.

Датата и часът на подаване на заявлението в електронната система не влияят на класирането. Всички заявени данни могат да бъдат актуализирани само в срока за регистрация и редакция на заявленията. Определящ за класирането е последният вариант на заявлението, допълват от пресцентъра.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук