Заради гнева на премиера ченге номер 1 в Пазарджик прекъсна отпуска и стартира мащабна операция

0
1505

Прекратени са почивките и на полицейския състав, който има отношение на противодействието на търговията с акцизни стоки

Мащабната акция, която провежда полицията в Пазарджик е продиктувана от критичното изказване на премиера по отношение на работата на няколко областни дирекции в това число и на пазарджишката, научи БЛИЦ от свои източници.

Заради гнева на Борисов, директорът на полицията в Пазарджик старши комисар Йордан Рогачев незабавно е поискал да му бъде прекратена отпуската и е разпоредил предприемането на ежедневни действия в тази посока.

По негово разпореждане са прекратени и отпуските на полицейския състав, който има отношение на противодействието на търговията с акцизни стоки. Източниците ни съобщиха още, че по-малките количества залавяни на пазарджишка територия се обуславят от това, че областта се използва често за транзитна на такива незаконни акцизни товари, а не толкова като дестинация, благодатна за разпространение.

Както БЛИЦ съобщи, в хода на акцията срещу нелегалната търговия с акцизни стоки са извършени 246 проверки на жилища, стопански постройки, търговски обекти и моторни превозни средства. Открити и иззети са общо 10 923 къса цигари, 37.538 кг сух нарязан тютюн и 62 литра високоградусов алкохол в различни разфасовки.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук