Зашеметяващ обрат! Патриотите с неочаквано изявление! Ще се бием с ГЕРБ до…

0
1506

Втора тайна завера  бе сключена  между ГЕРБ и Патриотите под кодовото название коалиционен съвет.

Само преди седмица Валери Симеонов алармира обществеността, че коалицията скърца като стара каруца, че ГЕРБ си прави каквото поиска, назначава хора на топли места, кадрува, взема непопулярни решения и си управлява страната, без да бръсне партньорите си за слива и без да ги уведоми дори.

Не сме правили коалиционен съвет от два месеца и  не знаем какво се случва с управлението на страната, кой какви решения взема и как. Липсва всякакъв диалог с ГЕРБ, а ние сме пълноправни партньори, управлението е общо и отговорността е обща – заяви обидено вицепремиерът в свое интервю и обясни, че патриотите се чувствали изолирани и извън играта.

Той  каза още, че е недоволен от разпределянето на постовете в държавата, където ГЕРБ си слагали свои хора  и патриотите били ощетени. Има големи разминавания в  коалиционното споразумение“ – изжали се Симеонов.

Седем дни по-късно, когато прословутият коалиционен съвет се състоя, телевизионерът обърна плочата и пусна съвсем друга песен.

Проблемите в управляващата коалиция били вече почти изгладени,  имало диалог. Защо ме питате какви са били различията ни, когато те са вече оправени, почти напълно?  „Има ли смисъл да се връщаме сега към стари неща? И да търсите  винаги негативната новина? Защо  смисъл да робувате на заблудата, че добрата новина, която се случи на коалиционния съвет,  не е новина?“- попита обидено Симеонов, след като бе поканен на интервю в Канал 3 да обясни къде скърца коалицията.

Внезапно се оказа, че тя изобщо не скърца, а си върви като добре смазан механизъм и коефициентът й на полезно действие бил много добър. Резултатите са налице. Виждате, че всичко в страната се променя към по-добро. Вече ми е  неудобно да  повтарям това, коментира вицето.

На въпроса,  че го натискат да назначава „калинки“, бургазлията беше категоричен,  че той не назначавал никого, понеже нямал право, а какви хора назначава ГЕРБ пък не носел отговорност.

И понеже все пак трябваше да изкритикува някого, Симеонов се метна на Корнелия Нинова. Той я обвини, че цитирала предишното му изказване за напрежението в коалицията и  отсече: „Аз няма да й падам на нивото и  да коментирам глупотевините, които ръси от сутрин до вечер!“

Глупотевини ли?

Та Нинова просто повтори думите му и ги коментира.

Но явно това, което казва днес Валери, не важи за утре. Той не само го опровергава, но и се сърди жестоко на всички, които са го цитирали. Даже е готов да твърди, че изобщо не е казал подобно нещо.

Интересно какво се е случило наистина на коалиционния съвет.

Щом Симеонов обърна палачинката, значи Борисов или му е скръцнал със зъби, или му е обещал нещо. Нещо, което той не може да сподели с избирателите и докато критикуваше ГЕРБ, изведнъж започна да ги хвали.

На нас метаморфозите Симеонови, са ни ясни.

Той прихвана от Борисов и сутрин говори едно, вечер друго.

Но ни е ясно и друго.

Проблеми в коалицията има и ако сега са замазани, то в бъдеще замазката ще започне да се рони и проблемите пак ще лъснат.

ГЕРБ управляват сами, а патриотите козируват. Срещу топли местенца и за да са в играта.

Защото са наясно, че това е последната игра, в която са в управлението.

В следващите ще са в опозиция, не само защото не свършиха нищо от обещаното, а и защото Борисов сам ще се отърве от тях.

Автор Станислава Славова  Skandalno.net

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук