За първи път в историята! Футболист, прибирал 15 000 евро на месец, подписа с наш отбор срещу… 400 евро!

0
1448

Звучи шокиращо, но е самата истина. Футболист, получавал миналата година месечна заплата от 15 000 евро, пристигна в България, за да прибира скромните 400 евро. Това е белгийският нападател Максим Косе, който подписа със Струмска слава (Радомир).

Любопитното е, че договорът на 26-годишния играч с втородивизионния тим е само за три месеца. Т.е. – до края на сезона.

Косе за последно е играл в първенството на Оман, а преди това е бил в клуб от Саудитска Арабия. Именно там заплатата му е била 15 000 евро. 5000 евро пък е било месечното му възнаграждение в Оман.

В Радомир феновете аплодират треньора Владимир Димитров, който прави чудеса.

Струмска слава разполага с много скромен бюджет – вероятно най-ниския сред отборите във второто ниво на българския футбол.

И въпреки това тимът се представя на ниво в първенството – заема 12-а позиция преди подновяването на Втора лига в края на седмицата.

Освен това радомирци са единственият втородивизионен отбор, достигнал до четвъртфиналите за Купата на България, където ще премерят сили със Септември.

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

„Владо успява от нищото да направи нещо. Забележете само с този белгиец. Как го е навил да играе за само 400 евро, той си знае”, коментират в Радомир.

Случаят с Максим Косе е първи в историята на футбола ни, твърдят запознати. Те са категорични, че никога досега в нашето първенство не е идвал играч с такава висока амплитуда на заплатата му в предишен клуб и месечното му възнаграждение на българска територия.

Първият мач на Струмска слава през пролетта е гостуване в Гълъбово на местния Ботев. С тима подписаха юношата на Локомотив (София) Слави Паскалев, халфът Кристиян Китов, идващ от Локомотив (Горна Оряховица) и вратарят Ивайло Крушарски, също досегашен играч на Горна Оряховица.
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ СПОРТ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук