За първи път в Китайската асоциация обяви бюджета си

0
1482

Китайската футболна асоциация (КФА) за първи път публикува проектобюджета си за 2017-а година, като съгласно предоставения на местните медии доклад през тази година разходите ще се увеличат с 45 процента до 670 милиона юана (97,6 милиона долара)

Както се вижда от разбивката по пера, повече от 27 процента от парите са предназначени за развитието на мъжките национални отбори, а също така и за тренировките на участващите в тях футболисти. Още 18 процента ще се дадат на възпитанието на младите таланти, а 10 процента са заделени на женските отбори.

Сред останалите разходи се вижда сума за покриване на разходите по финансирането на мачовете от първенството, подготовката и повишаването на квалификацията на треньорите, рекламата на футбола сред населението, задоволяване на нуждите на самата федерация. Но също така китайската футболна централа ще увеличи приходите си с 2 процента до 780 милиона юана или 113,7 милиона долара.

Публичното обявяване на финансирането и бюджета на федерацията на Китай е поредната стъпка от опитите на голямата азиатска страна да влезе на футболния пазар като голяма сила. Прозрачността е опит да се копира демократичната работа на федерациите и Лигите в Европа, след като през тази зима бяха привлечени редица скъпоплатени звезди като Рамирес от Челси в Цзянсу Сайнти за 25 милиона евро, Жервиньо от Рома в Хебей Чжунцзи за 15 милиона евро, Фреди Гуарин от Интер (Милано) в Шанхай Шенхуа за 10,5 милиона евро, Алекс Тейшейра от Шахтьор в Цзянсу Сайнти за 50 милиона евро, Езекиел Лавеци от ПСЖ в Хебей Чайна Форчън и други. Китайската 1-а лига или второто ниво на футбола в страната се оказа по валутен обем на сделките на нивото на такива европейски топпървенства както германската Бундеслига или италианската Серия А.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук