Зверски пребиха български футболист след края на мача! (Потресаващи снимки 18+)

0
428

Един от футболните ни клубове  ще заведе дело срещу футболистите на Септември. Причината е побоят, който се разигра след края на мача между двата отбора от зоналното столично първенство при юношите старша възраст, родени през 1998-1999 г. Един от футболистите на Велбъдж – Марио Стоянов, е пострадал сериозно. Това заяви треньорът на отбора от Кюстендил Юлиян Кръстев, цитиран от „Виаспорт“.

След края на двубоя Септември – Велбъжд, който завърши 0:1 на терена на 57-мо училище в столицата се заформя страхотно меле между футболистите на двата тима, което завършва с 5 червени картона – 3 за домакините от Септември и 2 за играчи на Велбъжд, както и доста пострадали.

„Инцидентът стана когато свърши мачът. В края наши състезатели се радваха. Вдигнаха победоносно ръце, след което първо им налетяха футболисти на домакините, а след това и хора от трибуните – около 20 души. Нашите какво да правят?! Опитаха се да се отбраняват. На тези мачове има един човек охрана, който е на 70 години. Преди това домакините провокираха цял мач, удряха без топка… Грозна работа. Такива неща се случваха във футбола ни преди 20 години. Тогава се действаше по този начин. Почнаха да удрят наши футболисти, а те нямаше какво да направят освен да се опитат да се защитят.

На терена влязоха родители и някакви момчета с качулки, може би са от фракции или фенклубове, около 5-6 човека. Имаме едно доста пострадало момче – Марио Стоянов. Водихме го в Пирогов, чакахме там, правиха му скенер на главата“, заяви треньорът на Велбъжд Юлиян Кръстев.

„Грозна картинка беше. Днес цял ден разговаряме с представители на БФС, които организират това първенство. Нашите родители се учудват как може това да се случва, как ще си пуснат децата  да ходят на мачове“, допълва наставникът на Велбъжд.

Той заяви още, че се опитат да съдият момчето, ударило техния футболист. Взели са медицинско свидетелство. Кръстев е категоричен, че момчетата от неговия отбор не са виновни, дори и самият той бил ударен, но не знае от кого.

Треньорът на Велбъжд Юлиан Кръстев се закани, че няма да остави побоя над момчетата му безнаказан

„Опитах се да прибера отбора в съблекалнята, но това стана веднага след мача, когато всички са разпръснати. Не можахме да се приберем Ще се опитаме по законен път да си търсим правата, защото като останат ненаказани, се получава напрежение. Все пак тук е Кюстендил. Ако дойдат и няма наказание след това, което се случи, не знам как ще се изиграе този мач“, казва още Юлиян Кръстев.

Делегат на срещата е бил Николай Добрев, който е предал доклада си. Днес пък ще има заседание на дисциплинарната комисия към Зоналния съвет на БФС, която трябва да реши наказанията.

Марио Стоянов е най-тежко пребитият футболист на Велбъжд

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук