Зелените: Българските спортни легенди са „елитни проститутки“

0
1149

„Декларацията на спортистите не ме учудва. Футболисти, манекенки, попфолк звезди и прочие елитни проститутки съм ги сложил в една графа“, заяви вчера във фейсбук профила си Стефан Аврамов – едно от емблематичните лица на Зелените. Изказването е по отношение на декларацията, с която няколко десетки български шампиони във всички спортове подкрепиха развитието на зимния туризъм и призоваха държавата да спре рекета на еколозите.

Да наречеш проститутки най-добрите спортисти на държавата си, само защото са проявили здрав разум да изискат от правителството да създаде условия за развитие на елитния и масовия спорт, може би е разсмяло Стойчо Стоев (шеф на Българско дружество за защита на птиците), Катерина Раковска (жена на зеления политик Андрей Ковачев и член на съвет към МОСВ), Атанас Чобанов от Биволъ или Ивет Добромирова (Протестна мрежа). Зарадвало е безспорно и всички онези псевдоеколози, които чрез зелени програми източиха от европейския и държавния бюджет над 250 милиона лева, за да учат рибите да плуват и лалугерите да подават лапичка. Присвояването на милиони уж за опазване на природата е цинизъм на фона на бедстващия народ. Но освен цинизъм, вероятно е и деяние по друг параграф. Но за това нека се произнесе прокуратурата.

С днешното си изказване зелените прекрачиха още една граница – от бюджетни паразити с нескрити политически амбиции, те се превърнаха в отрицатели на българското. Цинично нападнаха онези, които през годините бяха и останаха едно от най-светлите лица на българщината по света.

За разлика от зелените безродници, нашият трибагреник се е вял над главите на Стефка Костадинова, Боян Радев, Петър Попангелов, Екатерина Дафовска, легендите във волейбола Любо Ганев и Димо Тонев, Димитър Бербатов, Илияна Раева, Наско Сираков, Мария Гроздева, Весела Лечева, Александра Жекова, Ина Ананиева, Владо Николов, Алберт Попов, Симеон Щерев, Станка Златева, Пепа Мицева, Йорданка Благоева, Здравка Йорданова, Петър Стойчев, Ваня Гешева.

Заради всички тези хора, 7 милиона българи със затаили от гордост дъх сме слушали „Мила родино“. Светът е ставал на крак заради тези шампиони, които днес шепа крадливи еколози наричат проститутки.

В нашата държава някой помисли, че е по-голям не само от българските шампиони, но и от България. Присъствието му е на път да се превърне в робство. От нас зависи дали да го допуснем. Днес ще застанем зад спортните си легенди и ще заявим, че държавата няма да се продаде за „зелени“ стотинки!/труд

СтефанПубликувал във фейсбук:

Стефан Аврамов – Българска фондация „Биоразнообразие“

Харесали публикацията:

Марта Георгиева – общински съветник от ДСБ

Стойчо Стоев – шеф на Българско дружество за защита на птиците

Катерина Раковска – жена на Андрей Ковачев (СДП Балкани и бивш шеф на

ПП Зелените), служител на WWF и член на Съвета по биоразнообразие към

МОСВ

Доктор Димитър Беров – Лаборатория по морска екология в БАН

Атанас Чобанов – Биволъ

Ивет Добромирова – Протестна Мрежа

Петя Шереметова – Българска фондация биоразнообразие, баща й е Георги

Шереметов, професор в УНСС

Лилиа Костова – съосновател на ПП Зелените

Николай Петков – БАН

Кирил Стоянов – доцент в аграрния университет

Георги Вантов – фонд за дива флора и фауна

Анелия Бобева – БАН, институт за биоразнообразие и екосистемни проучвания

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук