Зидан тръгна ударно, Реал (Мадрид) гази с 5:0, Бейл с хеттрик

0
638

Зинедин Зидан записа впечатляващ дебют начело на Реал (Мадрид) – 5:0 над Депортиво (Ла Коруня). Двубоят беше от 19-ия кръг на Примера дивисион и се състоя пред малко повече от 70 хиляди зрители на „Сантяго Бернабеу“.

Кристиано Роналдо и компания с лекота прегазиха гостите и заслужено спечелиха трите точки. Португалецът обаче не успя да отбележи, а в герой за „белия балет“ се превърна Гарет Бейл. Уелсецът блесна с хеттрик, а другите два гола бяха дело на Карим Бензема.

Успехът доближи Реал на две точки зад лидера Барселона, който обаче е с мач по-малко. Каталунците имат 42 точки, „белия балет“ е с 40, на една зад втория Атлетико (Мадрид). Ла Коруня остава девети с 27 точки.

За дебюта си като треньор на Реал (Мадрид) Зинедин Зидан пусна от първата минута Даниел Карвахал и Иско. Хамес Родригес остана на пейката, а Бейл, Бензема и Роналдо поведоха атаката, която създаде много проблеми на играчите на Депортиво.

Все пак и гостите имаха положения. В 11-ата Лукас Перес беше изведен сам срещу Кейлор Навас, но стреля право в тялото на вратаря на Реал. В 14-ата Роналдо пропусна да открие, а секунди след това домакините ликуваха. След центриране от ъглов удар Серхио Рамос отправи слаб удар, който обаче се превърна в подаване за Бензема, който се разписа с пета за 1:0. Това беше попадение номер 100 за французина в Примера дивисион.

В 22-ата минута Карвахал центрира към непокрития Бейл, който вкара с глава за 2:0. Последваха пропуски на Роналдо и Марсело.

В 39-ата Бейл центрира към връхлитащия в наказателното поле Кристиано, след чийто удар с глава топката се отби от страничната греда и почивката дойде при резултат 2:0.

В началото на втората част Бейл реализира за 3:0. В 49-ата минута Роналдо центрира по земя, а уелсецът технично насочи топката в близкия ъгъл и за втори път попадна в прегръдките на съотборниците си.

В 63-ата Бейл оформи своя хеттрик след прекрасно попадение с глава. Уелската звезда скочи на първата греда при изпълнение на корнер и направио 4:0. В 79-ата Луис Алберто пропусна да накаже домакините, а в първата минута на добавеното време Бензема вкара 101-ото си попадение в Примера дивисион за крайното 5:0.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук