Зимата идва: Сняг ще трупа в тези райони на България КАРТА

0
89

По Черноморието облачността ще е променлива, след обяд предимно значителна

В неделя от запад увеличението на облачността ще продължи и след обяд над цялата страна ще е предимно облачно. Това заяви дежурният синоптик на НИМХ Виктория Клещанова.

По-късно през деня в Западна България ще има слаби валежи от дъжд, в Предбалкана и високите западни полета – от сняг, на места ще се образува тънка снежна покривка. Ще духа слаб, в Източна България – умерен североизточен вятър. С него ще нахлува студен въздух, температурите към 14 часа ще са между 4° и 9°, в София – около 4°.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца, вечерта ще започне да се понижава

Жълт код за сняг и поледици е обявен в 9 области.

Над планините от запад облачността ще се увеличава и вплътнява. След обяд в масивите от Западна България ще има валежи, предимно от сняг. Там ще духа умерен югозападен, а на изток – североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 0°, на 2000 метра – около минус 4°.

По Черноморието облачността ще е променлива, след обяд предимно значителна. По южното крайбрежие ще има валежи от дъжд. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 8°-10°. Температурата на морската вода е 14°-15°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 32 мин. и залязва в 16 ч. и 54 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 21 мин. Луната в София изгрява в 11 ч. и 32 мин. и залязва в 20 ч. и 18 мин. Фаза на луната: три дни след новолуние.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук