Зловещо: Деца играят на руска ролетка в Ямбол!

0
1432

Снимка: bTV

Стотици ученици ежедневно рискуват живота си, като преминават през опасно кръстовище

Деца рискуват живота си на път за училище. Родители от Ямбол всеки ден треперят за децата си, които преминават оживено кръстовище без маркировка. А от него до училището няма дори тротоар.

В двете школа в района учат близо 700 деца, те са едни от най-големите в града, съобщи bTV. Всеки ден по два пъти възпитаниците им минават през бурени и кал поради липса на тротоар. На сто метра по-надолу ги очаква изключително натоварено и опасно кръстовище, на което няма нито пешеходна пътека, нито светофар.

Сигналите до Община Ямбол нямат резултат, твърдят училищните директори. Последната докладна от двете училища е от септември миналата година.

„Посочихме, че е необходимо да се начертае пешеходна пътека, да се изгради тротоар, да има предпазни решетки, които все пак обезопасяват шосето”, каза директорът на НУ „Проф. П.Нойков” Дора Хаджипетрова. Резултат – нулев.

Притеснени, родителите чакат децата си още пред входа на училището. Липсата на елементарни средства за обезопасяване на пътя е от десетилетия

Родителите и учителите са категорични, че децата рискуват живота си буквално всеки ден. Въпреки това от общината досега не са взели мерки. В отговор на нашето запитване, казаха да изчакаме следващата седмица.

www.blitz.bg

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук